• Tretiaci geológmi...

          • Druháci  na hodine prírodovedy varili. Tretiaci zas v rámci tohto predmetu preberali tému o pôde.  Naučili sa čo-to o jej vzniku, čo pôdu tvorí, prečo a aká je jej význam ...Diskutovali na tému kamene a pozreli si zbierku kameňov svojho spolužiaka, ktorý je ich vášnivým zberateľom. Ten im o ich pôvode porozprával veľmi zaujímavé veci a spolužiaci s nadšením počúvali...

          • Druháci kuchármi...

          • Žiaci druhého ročníka si v rámci zážitkového učenia po prebratí témy učiva prírodovedy „O rastlinách a živočíchoch ako zdrojoch potravy“, pozorne prečítali zadanú úlohu, v ktorej sa písalo: Prečítaj si recept, ako sa varí guláš. A tu vznikol nápad. Čo keby sme sa aj my zahrali na profesionálnych kuchárov a vyrobili si chutné dobroty,...? A tak sa aj stalo. Nákup surovín, hľadanie receptov, krájanie, miešanie... Výroba nátierok, príprava ovocných štiav „áčkarom“ išla od ruky. A nielen to. Všetky pokrmy chutili výborne. A že sa im varenie a príprava studenej kuchyne páčilo, o tom svedčia ich rozžiarené tváre.

          • V dobrej škole má byť dieťa šťastné....

          • Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt comenia Stretnutie s rodičmi budúcoročných prváčikov

            Každý rodič chce svojmu dieťaťu uľahčiť prestup z materskej školy do školy základnej. O to sa prirodzene budeme snažiť aj v našej škole - s našimi učiteľmi.

            Aby bol prechod dieťaťa zo škôlky do školy čo najlepší, pre rodičov našich budúcich prváčikov sme pripravili priateľské stretnutie, ktorého cieľom bolo oboznámenie sa so Školským vzdelávacím programom, dôležité informácie týkajúce sa chodu školy, jej koncepcie, ako i organizácie školského roka (prevádzka školského klubu, školskej jedálne, dochádzkového systému a mnohé iné)

            ... Radosť písať!

            Pozornosť sme venovali i novinke, ktorú od budúceho školského roka ako prví v meste Nová Dubnica zavádzame, a tou je nespojité písmo Comenia script. (CS) Boli sme veľmi radi, že medzi nás zavítali pani učiteľky zo Základnej školy v Martine, v ktorej sa už takmer 5 rokov venujú tomuto praktickému písmu. Rodičom vysvetlili jeho výhody, akými sú jednoduchosť, dobrá čitateľnosť, či modernosť... Veríme, že výhody zavedenia CS ocenia naši rodičia a deti pri písaní týmto písmom nezažijú pocit neúspechu, že sa im nejaká slučka, oblúčik, spoj medzi písmenami nevydarili.

            Všetkým nastávajúcim prváčikom, ich rodičom prajeme pohodový vstup do prvej triedy. Na všetkých sa už teraz veľmi tešíme. Tak dovidenia 4. septembra!

          • Divadelné predstavenie v ZUŠ-ke

          • Žiaci 1. a 2. ročníka sa vo štvrtok 18. mája 2017 zúčastnia na interaktívnom divadelnom predstavení v ZUŠ-ke pod názvom „Veľké pátranie“. Veríme, že opäť si z predstavenie odnesieme krásny umelecký zážitok.

            Podujatia a akcie ZUŠ-ky sú veľmi kvalitné a pre žiakov (nielen) obohacujúce a poučné.

             

          • Nastáva čas výletov a exkurzií

          • Vo štvrtok 27. apríla sa triedy 4.A, 4.B a 7.A vybrali na „dobrodružnú poznávaciu výpravu“ na západné Slovensko. Deň sa začal upršaným počasím, čo však neubralo z dobrej nálady a chuti spoznávať. Prvou zastávkou bola jaskyňa Driny pri Smoleniciach. Je to kvapľová jaskyňa Malých Karpát, ktorá bola objavená v roku 1929 I. Vajsáblom a J. Baničom. Jaskyňa je vymodelovaná zrážkovými vodami, má úzke chodby a nádhernú sintrovú výzdobu. Scenériu dopĺňajú stalagmity, zúbkovité záclony a drobné jazierka. Prehliadku jaskyňou spestril aj vtipne podaný výklad sprievodcu. Z jaskyne si žiaci išli pozrieť Smolenický zámok, ktorý vznikol v 14. storočí a v súčasnosti je majetkom Slovenskej akadémie vied. Pokračovaním „poznávacej výpravy“ bola prehliadka pásma „Fantastická cesta“ v Planetáriu M.R. Štefánika v Hlohovci. Žiaci zažili slnečnú sústavu inak, ako v škole, podrobne preskúmali nielen našu planétu – Zem, ale aj všetky ostatné a videli rôzne súhvezdia. Domov sme sa vrátili plní zážitkov a vedomostí. 

             
          • Moja - Tvoja - Naša....

          • Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt zš sv jana bosca nová dubnica V piatok 28. apríla 2017 sa všetci žiaci Spojenej školy sv. Jána Bosca zišli tento rok netradične - v telocvični školy, aby sa tak, ako každoročne fotili vo farbách loga školy. (žlto - červeno - čiernej)

            Napriek nepriazni počasia - silnému dažďu nás fotenie v budove školy bavilo a patrične sme si ho užili!

          • V silnej konkurencii sme obsadili 2. a 3. miesto!

          • Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt nová dubnica O tom, že žiaci Spojenej školy sv. Jána Bosca sa zapojili do súťaže „Kolorit novodubnických ornamentov, sgrafít a mozaiok“ pod záštitou Oddelenia kultúry a športu mesta Nová Dubnica, pri príležitosti 60. výročia vzniku mesta sme vás už prezentáciou ich výtvarných prác oboznámili. Šikovné a kreatívne decká našej školy stvárnili ozdobné prvky na budovách v našom meste rôznymi technikami. Všetky vystavené práce zapojených žiakov v kine Panorex boli naozaj veľmi zaujímavé, nápadité...

            Odborná porota ocenila práce dvoch žiakov školy. A to žiaka 2. A triedy: Filipa Belka, ktorý obsadil krásne 3. miesto a piataka: Alexa Kaštíla, ktorému bolo udelené 2. miesto. Oceneným (ale rovnako všetkým, ktorí sa do súťaže zapojili) srdečne blahoželáme!

            ... Možno o pár rokov niektorý z nich bude uznávaným architektom, umelcom...

          • Nanebovstúpenie Pána

          •  Vo štvrtok 25. mája 2017 je prikázaný sviatok: Nanebovstúpenie Pána.

            Žiaci prídu do školy ako obvykle. Prvú vyučovaciu hodinu sa učía podľa rozvrhu hodín a o cca 8:45 hod. sa s triednym učiteľom presunú do kostola sv. Jozefa Robotníka, na svätú omšu so začiatkom o 9:00 hod.

            Po skončení sv. omše vyučovanie pokračuje podľa rozvrhu.

          • Riaditeľské voľno v piatok 5. mája

          • V piatok 5. mája 2017 bude všetkým žiakom školy udelené riaditeľské voľno. V prevádzke nebude nijaká organizačná zložka školy. (ani ŠJ a ŠKD) Všetci stravujúci sa žiaci sú na piatok 5.5.2017 z obeda automaticky odhlásení.

            Do školy ideme opäť v utorok 9. mája 2017. (nakoľko v pondelok 8.5. je štátny sviatok)

             

          • Zber papiera

          • V dňoch 16., 17., 18. mája 2017 (utorok, streda, štvrtok) v čase od 14,30 – 17,00 hod. sa koná zber papiera.

            Ďakujeme, že nám pomáhate chrániť prírodu a pomáhate našej škole.
             
          • Požehnané veľkonočné sviatky

          • Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt veľká noc gif Láska Zeleného štvrtku, viera Veľkého piatku, nádej Bielej soboty a víťazstvo Veľkonočnej nedele nech Vás posilní a naplní pokojom a dôverou. Požehnané a milostiplné veľkonočné sviatky všetkým našim žiakom, rodinám, priaznivcom želá a vyprosuje spoločenstvo zamestnancov Spojenej školy sv. Jána Bosca.

            Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt veľkonočné sviatky

          • Bláznivý týždeň - témy pre Základnú školu

          • Od pondelka 24. apríla do piatku 28. apríla 2017 začína ďalšia akcia spríjemňujúca žiacky život od najmladších až po najstarších školákov. Dva dni týždňa budú inak tematicky zamerané.

            Dni určené pre organizačnú zložku Základná škola:

             

            Pondelok: 24.4. - "Deň elegancie". Úlohou je prísť do školy na vyučovanie v čo najelegantnejšom oblečení a tomu samozrejme zodpovedá aj "elegantné správanie".

             

              

            Piatok 28.4. - bude "DŇOM VO FARBÁCH ŠKOLY". Nezabudnite prísť oblečení v červeno-žltej, resp. zlatej kombinácii spolu s doplnkovou čiernou.

            Bude opäť spoločné foto!!!

          • Naši tretiaci sú už plavci!

          • Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt plavecký výcvik žiakov zšNa prelome mesiacov marec a apríl 2017 sa žiaci tretieho ročníka zúčastnili plaveckého výcviku, na ktorý sa veľmi tešili. Pod odborným vedením trénera p. Milana Halása sa oboznamovali so základnými pohybovými cvičeniami vo vode. Cieľom plaveckého výcviku bolo naučiť neplavcov plávať aspoň jeden plavecký spôsob a u plavcov zdokonaľovať techniky plaveckých spôsobov: kraul, znak, prsia. U niektorých bolo ťažké prekonať počiatočný strach z vody, no nakoniec sa to podarilo. Deti sa každý deň tešili na pomôcky, ktoré ich sprevádzali - plávacie dosky, krúžky, pásky, puky. Osvojili si základné plavecké zručnosti- splývanie, ponáranie, skok do vody. Na konci plaveckého výcviku sa uskutočnili preteky. Žiaci za svoj výkon získali „Mokré vysvedčenie".

          • Dramatizovaná krížová cesta

          • Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt kríž gif V piatok 7.4. 2017 (popoludní) sme v kostole sv. Jozefa Robotníka spoločne oslávili utrpenie a smrť Pána Ježiša Krista dramatizovanou krížovou cestou. Krížovú cestu pod vedením Mgr. Ivany Hortovej a Mgr. Janky Hortovej si nacvičili a úžasne predviedli žiaci našej školy. Účinkujúci sa predstavili v úlohách hercov evanjeliových postáv, prednášateľa textov. Spoločné umelecké dielo, na ktoré venovali svoj voľný čas a vynaložili úsilie, stálo za to, a malo svoj hlboký duchovný význam pre všetkých zúčastnených v chráme. Cieľom účinkujúcich bolo jednotlivé zastavenia zdramatizovať, a tak umožniť prítomným veriacim hlbšie prežiť a uvedomiť si cenu utrpenia a smrti Pána Ježiša i jeho vykupiteľskú lásku.Veríme, že dramatizovaná krížová cesta podobne duchovným spôsobom obohatila aj samotných účinkujúcich chlapcov a dievčatá.

          • Pán Andersen nás opäť pozval do sveta rozprávky

          • Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt kniha gif V piatok 7. apríla školský zvonček v našej škole ohlásil koniec vyučovania a mnohé deti sa už tešili na víkend. Brány školy sa však nezatvorili, pretože práve v tento deň svoj veľký sviatok slávil čarovný svet rozprávkový. Konala sa naša jubilejná šiesta Noc s Andersenom. Malí čitatelia sa už tešili na parádne nočné dobrodružstvo. Decká sa začali v sprievode svojich rodičov schádzať už od 17:30 hod. Veľmi sme sa potešili príchodu aj našich budúcich spolužiakov – terajších predškolákov, ktorí sa v tomto týždni zúčastnili zápisu do 1. ročníka a prijali naše pozvanie zažiť niečo neskutočné, tajomné. Po úvodných slovách o živote H. CH. Andersena, rozprávke a večeri sa všetky deti pustili do plnenia pripravených úloh. Prvostupniari tak absolvovali mnohé tvorivé dielne. A čo všetko si malí účastníci v tento večer užili a zažili? Strávili čas uprostred kníh, v znamení hier, zábavy i súťaží a samozrejme čítania. Skladali, stavali, strihali, lepili, absolvovali kvíz a svoj talent a kreativitu predviedli v kresbe na chodník. V skupinkách tvorili spoločný plagát, ktorý tento kúzelný rozprávkový večer bude všetkým pripomínať. A ako tradične, fantastické dobrodružstvo don Marek ukončil krátkou modlitbou v kaplnke a poďakovaním za nezabudnuteľne strávené spoločne chvíle. Následne už decká išli snívať o Cisárových nových šatách, Škaredom kačiatku, či Statočnom cínovom vojačikovi. O rok sa uvidíme zas! Tak pekné sny s Andersenom!

             

             

          • Prvé krôčiky do školy

          • Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt zápis do školy Dva dni tohto týždňa - utorok a streda boli pre Spojenú školu sv. Jána Bosca výnimočné. Konal sa zápis do 1. ročníka Základnej školy. Na príchod budúcich prváčikov sme sa veľmi tešili. Mnohých z nich sme vídali na našich pravidelne organizovaných Dňoch otvorených dverí. Deťúrence z Materskej školy sv. Jána Bosca prostredie, v ktorom „budú rásť“, nadobúdať vedomosti, tvoriť priateľstvá, spoznávať, objavovať, tvoriť..., dôverne poznali. Pre predškolákov boli pripravené zaujímavé úlohy na nenásilné zistenie ich pripravenosti do školy. Boli to dni, kedy sa mohli „pochváliť“ už doposiaľ získanými vedomosťami. Svoje prvé veľké skúšky absolvovali pod dohľadom skvelého tímu pani učiteliek. Spoločne s nimi svoje prvé prijímacie skúšky zvládli na jednotku. Po príjemne strávených chvíľach si za odmenu zo zápisu odniesli malé darčeky. Veríme, že tieto dni  sa stali pre nich a ich rodičov výnimočnými. O tom, že sa im zápis páčil a na svoje ratolesti boli právom hrdí, svedčili aj usmiate tváre detí a ich hrdých rodičov. Všetkým rodičom (teraz už našich) prvákov, ktorí prišli svoje dieťa zapísať do našej ZŠ prvýkrát, ako aj rodičom, ktorí opätovne prejavili dôveru a spokojnosť so školou a rozhodli sa zapísať do našej školy svoje ďalšie dieťa, ďakujeme za prejavenú dôveru. Budeme sa snažiť konať všetko preto, aby s výberom školy pre svoje dieťa boli spokojní. Tešíme sa na ďalšiu spoluprácu. Poďakovanie patrí aj všetkým pedagogickým a prevádzkovým zamestnancom, ktorí sa podieľali na zdarnom priebehu tohtoročného zápisu. A čo dodať na záver?

            ... Bohu chvála nekonečná.

          • Kolorit novodubnických ornamentov, sgrafít a mozaiok

          • Aj žiaci Spojenej školy sv. Jána Bosca sa zapojili do súťaže „Kolorit novodubnických ornamentov, sgrafít a mozaiok“ Oddelenia kultúry a športu Nová Dubnica k 60. výročiu mesta. A tu je „malá ochutnávka“ výtvarných prác, v ktorých žiaci našej školy rôznymi výtvarnými technikami stvárnili ozdobné prvky na budovách v našom meste. Pokiaľ si tieto výtvory budete chcieť pozrieť „naživo“, máte tak možnosť urobiť od 9. – 29. apríla 2017, vo vestibule kina Panorex. A my pevne veríme, že našim talentovaným deckám odborná porota udelí niektorú z cien. Zároveň by nás však veľmi tešila i tá skutočnosť, že práce žiakov školy bude organizátor propagovať v tlači, prípadne ich použije ako podklad k propagačným materiálom mesta, ako sú pohľadnice, magnetky...

          • Deň vody v 1. A

          • Ani naši najmenší – prváci sa nedali zahanbiť,  a takisto, ako ich starší spolužiaci – druháci sa s vami chcú a radi sa podelia o tom, ako v 1. A zrealizovali projektový deň vody. Takže o vode rátali, čítali, rozprávali sa, diskutovali. Všetkými činnosťami ich sprevádzal ujo námorník, ktorý k svojej práci pochopiteľne potrebuje loď. Túto si deťúrence vyfarbili a aby bolo moreplavcovi veselšie, zaspievali mu pieseň. Pretože im počasie prialo, vyšli na školský dvor. Chodníky vyzdobili nádhernými kresbami vodných živočíchov.  Z ich rozžiarených tvárí vidíte, ako si celý deň v plnosti užili.

          • Deň Zeme v našej škole

          • 22. apríl je už od roku 1970 vyhlásený za Svetový deň Zeme. V tento deň sa po celom svete konajú aktivity zamerané v prospech našej planéty. A tak sme aj my, žiaci zo ZŠ sv. Jána Bosca venujeme celý deň našej Zemi. Spolu s našimi pedagógmi budeme mať pripravený celý rad aktivít. Ich cieľom bude prehĺbiť náš vzťah k šetrnému prístupu k prírode a nášmu životnému prostrediu. Veríme, že tento deň si všetci užijeme.