• Snow film fest v kine Panorex

          • Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt snow film fest Žiaci 2. stupňa ZŠ sa vo štvrtok 10. novembra zúčastnili na premietaní pásma špičkových filmov o extrémnom lyžovaní, zimnom lezení, snowboardingu a ďalších zimných radovánkach. Pozreli si 3 filmy o absolútnom extréme polárnych expedícií, šokujúcich výkonoch športovcov, ale aj o tom ako prežívajú svoje životy, keď opadne adrenalín a je potrebné sa vyrovnať so situáciami na pokraji života a smrti. Zažili nádheru zasnežených hôr a ľadovcov.  S aktérmi prežili situácie, ktoré možno odhalili, prečo sa vydávajú za hranice svojich možností a možno zistili, že je kúsok “toho” aj v nich.

          • Predškoláci v škole

          • Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt predškolák 8. a 9. november bol pre predškolákov z materských škôl v Novej Dubnici výnimočný. Ich kroky viedli do našej Základnej školy, kde ich čakali a privítali naši malí prváci, ktorí sa s nimi podelili o školské lavice. Samozrejme sa všetci spolu aj učili. V tento deň spoznali, čo zaujímavé sa v škole učia, vyskúšali si, aký je to pocit byť v škole. Spoznávali písmenká, vyfarbovali, spievali... Zažili hodinu matematiky, anglického jazyka, niečo si vlastnoručne vyrobili ale zahrali sa na vedcov, skúmateľov a objaviteľov.

            Videli, že naša telocvičňa je veľká, dozvedeli sa, kde sa nachádza počítačová učebňa, nahliadli do priestoru školskej kaplnky.

            Veríme, že už o pár mesiacov sa s predškolákmi opäť stretneme na super zážitkovom dni a dúfame, že  sa s niektorými stretneme aj v budúcom školskom roku ako s našimi novými spolužiakmi – prvákmi.

          • Imatrikulácie práčikov

          • UŽ SÚ NAŠI, UŽ SME VŠETI SVOJI!

            25. októbra prežívali prváci Základnej školy svoj veľký deň. Čakalo ich oficiálne prijatie do kolektívu veľkej rodiny školákov. Dva mesiace po navyknutí na školský režim prváčence slávnostne sľúbili pred že budú svedomite plniť školské povinnosti.

            Hrala hudba, vládla radostná nálada. Slávnosť uviedol krátky, veselý, ale dôstojný  program, za ktorý si „vyslúžili obrovský potlesk.“ Predtým sme sa však všetci spoločne pomodlili a poprosili Pána, aby naše deti sprevádzal a stál pri po všetky dni.

            Nasledoval slávnostný akt prijatia za žiakov našej školy a gratulácie. Prváčikovia akoby o kúsok „narástli“ a v očiach rodičov a ostatných príbuzných sa zrkadlilo dojatie.

            Pán riaditeľ na záver „oslávencom“ a ich blízkym zaprial veľa školských úspechov a radosti z práce. Veselá hudba a radostná nálada sprevádzala všetkých aj pri odchode zo školy.
            A aký bol tento deň? Skvelý! – Happy day!  A takéto nech sú pre vás, prváci, aj tie ďalšie...
                 

          • Zážitková hodina v 3. A

          • Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt odparovanie morskej vody Ďalšia zážitková hodina našich žiakov z 3. A triedy. Na hodine prírodovedy pozorovali, či sa odparovaním morskej vody dá získať sladká – pitná voda. Deti vo svojom skúmaní pokračovali aj doma, kde zisťovali, či sa opäť odparovaním vody na dne misky objavia kryštáliky soli. O tom že decká si túto hodinu veľmi užili, nemôže byť nijakých pochýb.

             

          • Projektové vyučovanie v 2. B

          • Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt jablko  Druháci v rámci projektového vyučovania prežili dva - na aktivity podnetné dni plné vitamínov.  Pri príležitosti Dňa jablka sa všetky vyučovacie hodiny niesli v „zdravom duchu“, plnom vitamínov. Na matematike počítali „jabĺčkové  príklady“ - s témou vitamíny. Na hodine slovenského jazyka vyhľadávali rozlišovacie znamienka a rozdeľovali slová na slabiky - v básni o jablku. Svoju kreativitu predviedli na výtvarnej výchove, kde jabĺčka pomocou bavlnky a kresby maľovali na výkres. Ale prišlo i na ochutnanie tohto šťavnatého ovocia a to na hodine prvouky. Pritom si s radosťou a od srdca zaspievali pieseň, ktorú sa naučili na hudobnej výchove. Uhádnete o čom? (ktorú ?) Ak hádate, že to bola pesnička o jablku, hádate správne.  Jej názov je: „Bolo raz jabĺčko krásne“. Veľmi sa už tešíme na ich záznamy z ďalších tematicky ladených vyučovacích hodín.

          • "Najzaujímavejšie podujatie školskej knižnice"

          • Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt deň školských knižníc Deň školských knižníc sa realizoval aj v našej škole, a to dňa 24.10. 2016. Počas troch vyučovacích hodín naši žiaci prežili dobrodružné putovanie s Roaldom Dahlom. V školskej knižnici sa vystriedali niektoré triedy 1. aj 2.stupňa Základnej školy. Na podujatí vládla dobrá a uvoľnená atmosféra. Žiaci sa aktívne zapájali do pripravených aktivít. Počas prezentácie sa deti dozvedeli, ako vznikli knihy, dozvedeli sa veľa nového o tlačení kníh v Číne či Johanom Guttenbergom.

            Veľké poďakovanie patrí triede sekunda, ktorí si pre žiakov pripravili tento fantastický projekt.

            Žiaci štvrtého i piateho ročníka si tento deň v plnosti užili.

             

          • Riaditeľské voľno 18.11. 2016 (piatok)

          • Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt riaditeľské voľno Riaditeľ školy oznamuje, že podľa § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších prepisov a § 3 ods. 10 vyhlášky MŠ SR č. 231/2009 Z. z. o organizácii školského roka na základných školách, stredných školách, na základných umeleckých školách, na odborných učilištiach a jazykových školách v znení vyhlášky č. 518/2010 Z. z.

            p o s k y t u j e

            z organizačných dôvodov žiakom Spojenej školy sv. Jána Bosca riaditeľské voľno dňa 18. novembra 2016. (piatok)

            V prevádzke nie je ŠKD ani ŠJ. Do školy nastúpime opäť 21. novembra 2016 (pondelok)

          • Žiaci ZŠ na výstave " Z našich záhrad"

          • Žiaci šiesteho a ôsmeho ročníka Základnej školy si v rámci predmetu technika so záujmom prezreli výstavu "Z našich záhrad 2016", ktorá sa konala v kine Panorex; a taktiež zistili, ko sa umiestnili súťažiaci v ankete súťaže "O jablko Novej Dubnice". Aj takto sme sa opäť dozvedeli veľa zaujímavých, pre život praktických informácií.

             
          • Výroba ružencov na krúžku Šikovníci

          •                                           Šikovníci, taký je názov krúžku pod vedením p. učiteľky Janky Klánekovej. To, že svojmu názvu deti neostali nič dlžné, sa presvedčíte z týchto fotografií. Dnes si vlastnoručne vyrobili ružence.

            A my všetci máme nádej, že do svojich modlitieb zahrnú všetkých nás, našu školu, rodičov, súrodencov..., skrátka CELÝ SVET. 

            ... a to nielen v mesiaci Ružencovej Panny Márie.

          • Deň otvorených dverí v ZŠ

          • Máte doma predškoláka? Potom sa zoznámte s našou školou.

            Pozývame Vás na Deň otvorených dverí

            v utorok 8. 11. a v stredu 9. 11. 2016.


            Od 9:00 do 11:00 hodiny možnosť zúčastniť sa na vyučovacích hodinách v jednotlivých ročníkoch.

            Od 9:00 do 16:00 hodiny možnosť konzultácií s vedením školy. (pozretie priestorov školy, školský vzdelávací program...)

            Všetci ste srdečne vítaní počas celého dňa.


            Na Vašu návštevu se teší kolektív pedagógov a žiakov školy.

             

             

             

            Ak Vám tento termín nebude vyhovovať, potešíte nás, keď prídete po dohode na návštevu i v inom čase. smiley

          • Žiaci 1. stupňa ZŠ v divadle

          • Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt janko hraško gif Žiaci 1. stupňa ZŠ prežili dnes skvelý, divadelno - cestovateľský deň. Najskôr putovali autobusom do krajského mesta Žilina, v ktorom sa bábkové divadlo nachádza. Tu sa dozvedeli, že Janko Hraško prišiel na svet, aby pomohol svojim chudobným rodičom. A aj keď bol síce malý a drobný ako hrášok, poľahky si poradil so zlými zbojníkmi, s pyšným grófom Vilányim ako aj s jeho pokladom, ktorý strážil kohút na veži kaštieľa...

            V divadle sa všetci dobre cítili! O tom, že sme o slove NUDA nemôže byť ani reč, sa presvedčíte z našich fotiek.

            Spolu s nami si ešte raz pozrite, akú úžasnú atmosféru sme zažili. A to nie je všetko. Pozreli sme si zákulisie divadla, všetky jeho zákutia...

            Na tento deň budeme dlho spomínať.

          • Beseda so spisovateľkou Toňou Revajovou

          • bes Toňa Revajová je autorka kníh pre deti. Veľký úspech dosiahla s knihami o Johanke – Johanka v Zapadáčiku a Zlom väz Johanka. Kniha Johanka v Zapadáčiku bola zapísaná na čestnú listinu IBBY –  čo je Medzinárodná únia pre detskú knihu. Na túto listinu sa zapisuje 50 detských kníh, ktoré vyšli v priebehu dvoch rokov vo svete a za rok 2013 tam patrí aj slovenská kniha spisovateľky Tone Revajovej.

            Dnes, v utorok 4.10. 2016 sa žiaci 4. B a 6. A triedy zúčastnili na besede s touto autorkou kníh pre deti. Všetkých zaujalo jej pútavé rozprávanie o zážitkoch, ktoré prežila pri písaní kníh, pútavo porozprávala o svojom detstve, živote, o nečakaných udalostiach v jej živote, ale hlavne o tom, ako vznikajú knihy.

            Otázok bolo neúrekom.  Zaujímavé a poučné stretnutie s milou pani spisovateľkou po zodpovedaní všetkých otázok našich žiakov bolo zakončené podpismi do Čitateľských zápisníčkov.

          • Prijatie prvákov do cechu školákov

          • Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt pasovanie prvákovV našej škole už tradične patrí tretí októbrový týždeň našim najmenším. Aj keď školský rok je už v plnom prúde, ozajstnými prvákmi sa stanú až po prijatí do „Cechu školského“. Pochod prvákov so znejúcimi fanfárami im otvorí symbolickú bránu poznania do sveta školáka. Sľubom sa zaviažu, že budú dodržiavať všetky práva ale aj povinnosti prváka tak, ako prikazuje „Cech školákov.“

            Pozývame preto všetkých rodičov, starých rodičov, súrodencov, aby prišli v utorok 25. októbra 2016 o 15:30 hodine do našej školy a sprevádzali svoje ratolesti na ich významnej udalosti.

          • Svetový deň mlieka v 3. A

          • “Biela pochúťka pre malých aj veľkých”. Aj takto dnes nazvali mlieko žiaci 3.A triedy. Tretiaci sa porozprávali o tom, ako sa mlieko od kravičky dostane až na náš prestretý stôl. Dozvedeli sa zaujímavé informácie o tejto výnimočnej tekutine, aj to, že je veľmi dôležitá pre naše zdravie. Každý tretiak našej školy už predsa vie, že mlieko a mliečne produkty sú najlepším prírodným zdrojom vápnika, ktorý má význam pre zdravý rast kostry a zubov.
            Žiaci sa počas vyučovania zapojili do rôznych aktivít a nechýbala ani mliečna desiata. Krásne fotky sú toho dôkazom. wink

          • Komparo 2016

          • Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt komparo 9 Našich deviatakov 5. apríla 2017 (streda) čaká povinné Testovanie 9, predtým známe ako Monitor. Výsledky tohto testovania sú dôležité pre prijatie na stredné školy. Je teda v záujme žiakov, aby napísali testy čo najlepšie a zvýšili svoje šance byť vybraní na zvolené štúdium. Aby žiaci získali skúsenosti pri riešení testov, na škole sa uskutočnilo cvičné testovanie Komparo pre žiakov 9. ročníka.

            TEST KOMPARO PRE 9. ročníky:

            je ideálna príprava na Testovanie 9 a na prijímacie skúšky na stredné školy. 16. novembra 2016 sa žiaci 9. ročníka našej školy zúčastnia testovania KOMPARO. Tentoraz im to umožnilo ZRŠ pri Spojenej škole sv. Jána Bosca, ktoré uhradilo pre našich deviatakov účastnícky poplatok. Investícia do vzdelania je určite rozumná.
            Každý žiak dostane podrobné výsledky napísaných testov. Dozvie sa, ako je na tom v porovnaní s viac ako 20 000 žiakmi z celého Slovenska, ktoré otázky mu robili ťažkosti a čo ešte treba precvičiť. Prvé výsledky budú zverejnené na stránke www.exam.sk v sekcii KOMPARO výsledky jednotlivých žiakov od decembra 2016. Do škôl budú zasielané v mesiaci december/január poštou materiály s výsledkami žiakov.

          • Dôležité termíny pre deviatakov

          • Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt prijímacie skúšky 2017/2018 18.11. 2016  -  do tohto termínu žiak 9. ročníka nahlási výchovnej poradkyni záujem o štúdium na dvoch  stredných školách / 2 rôznych odboroch /

            1.2. 2017 - do tohto termínu  stredné školy  zverejnia kritéria prijatia na štúdium a termíny  talentových skúšok

            20.2. 2017 -  do tohto termínu  predloží  žiak prihlášku na   štúdium tých odborov, ktoré si vyžadujú    overenie špeciálnych schopností, zručností alebo talentu /bilingválne gymnázium, športové gymnázium, konzervatórium,  umelecké školy, odbor masér ..../, podpísanú žiakom, jeho zákonnými zástupcami, potvrdenú detským lekárom  na kontrolu výchovnej poradkyni, aj s diplomami  a osvedčeniami o absolvovaných olympiádach a vedomostných súťažiach

            Prihlášky do stredných škôl posiela základná škola!

            31.3. 2017 -  do tohto termínu stredné školy zverejnia kritéria na netalentové odbory

            25.3. – 15.4. 2017  - v tomto období sa uskutočňujú talentové skúšky

            5.4. 2017  - TESTOVANIE 9 - 2017

            10.4. 2017  - do tohto termínu predloží  žiak prihlášku na  študijné a učebné odbory nevyžadujúce overenie špeciálnych schopností, zručností alebo talentu) s podpisom žiaka, jeho zákonnými zástupcami, potvrdením od detského lekára, priložiť  kópie diplomov  a osvedčení z olympiád a vedomostných súťaží, odovzdať výchovnej poradkyni!

            Prihlášky do stredných škôl posiela základná škola!

            20.4. 2017 - TESTOVANIE 9 - 2017  - náhradný termín

            25.4. 2017 - do tohto termínu stredné školy zverejnia výsledky talentových skúšok

             9.5. 2017 -  1. kolo prijímacích skúšok, 1. termín (vrátane 8-ročných gymnázií)

            11.5. 2017 -  1. kolo prijímacích skúšok, 2. termín (vrátane 8-ročných gymnázií)  

            od 15.5. 2017 - odvolacie konanie po 1. kole prijímacích skúšok

            31.5. 2017 - do tohto termínu stredné školy zverejnia, či majú voľné miesta a či sa koná 2. kolo prijímacích   skúšok

            20.6. 2017 - 2. kolo prijímacích skúšok

          • Zvonenie v školskom roku 2016/2017

          • Hodina

            Trvanie

            0.

            7,05 – 7,50

            5 minút

            1.

            7,55 – 8,40

            10 minút

            2.

            8,50 – 9,35

             

            prestávka

            9,35 – 9,50

            15 minút

            3.

            9,50 – 10,35

            5 minút

            4.

            10,40 – 11,25

            5 minút

            5.

            11,30 – 12,15

            5 minút

            6.

            12,20 – 13,05

             

            prestávka / obed

            13,05 – 13,35

            30 minút

            7.

            13,35 – 14,20

             

            8.

            14,25 – 15,10

            5 minút

            9.

            15,15 – 16,00