• Koncoročný výlet ôsmakov

          • Ôsmaci si dnešný deň spríjemnili plánovanou turistickou vychádzkou do obce Horná Poruba. Pod vrchom Vápeč poznávali krásnu prírodu, čas trávili aj pri spoločnej opekačke, rozhovoroch a hrách. Počas celého výletu ich sprevádzalo slniečko. Decká mali výbornú náladu a  navôkol sa ozýval ich radostný smiech. To, čo spolu ako kolektív zažili aj s don Ondrejom Pučkom a triednou pani učiteľkou Rekemovou si veríme budú uchovávať v pamäti a priateľské, družné vzťahy, ktoré medzi sebou naši žiaci majú, budú pretrvávať i naďalej.

          • Termín letných prázdnin

          • Termín letných prázdnin:

            3. júl 2017 (pondelok) –

            31. august 2017 (štvrtok)

            Nástup do školy v šk. roku 2017/2018:

            4. september 2017 (pondelok)

          • Vyhodnotenie zberu papiera v šk. roku 2016/2017

          • Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt papier animácieV organizačnej zložke Základná škola sme nazberali celkom: 6836,5 kg papiera.

             

                Najlepšie triedy:

              1.miesto:     4.A - 1626 kg

              2.miesto:     4.B - 1521 kg

                                                         3.miesto:     3.A - 1015  kg

             

            Najlepší jednotlivci:

                              1. miesto:  Koutenská Terézia - 1029 kg 

                              2. miesto:  Belková Laura -         909,5 kg    

                  3. miesto:  Herdel Sebastián -      903 kg       

             

            Víťazné triedy i jednotlivci budú v piatok 30. júna 2017 na celoškolskom vyhodnotení ocenení odmenou. Blahoželáme!

          • Divadelné predstavenie v anglickom jazyku

          • img102.jpg V stredu 21. júna 2017 sa žiaci  6., 7., 8., a  9. ročníka o 10,15 hod. zúčastnia v kine Panorex divadelnom predstavení v angličtine "Peter Black 3".  Hlavný hrdina  - má svoju lásku, má svoju prácu, má svoj iPhone a strechu nad hlavou a zjavne mu nič nechýba. To platí do momentu, kedy sa dozvedá, že sa z neho stáva dedič rodinného sídla. Ako to dopadne, sa dozvieme. Veríme, že angličtine všetci porozumieme. Veľa zážitkov, decká!

          • Deň, ktorý dal nám Pán...

          • Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt deň rodiny a školy Touto cestou by sme sa chceli poďakovať vám, žiaci, rodičia, starí rodičia a priatelia školy, za výbornú atmosféru a skvelú zábavu, ktorú sme spoločne zažili na dnešnej oslave Dňa rodiny a školy, ktorú sme aj tento rok uskutočnili na Mierovom námestí. Účasť detí, rodičov, ako aj náhodných okoloidúcich bola veľká, (čo nás samozrejme teší) zúčastnení si mohli pozrieť a vyskúšať si, ako a čo v našej škole učíme, ako to v takej super škole „chodí“. Naši družinári sa na módnej prehliadke predviedli vlastnoručne zhotovenými modelmi z odpadových materiálov a svoju „modelkovskú rolu“ si naplno vychutnali. Odmenou im bol potlesk a ocenenie zúčastnených, že deti sú tvorivé, kreatívne a i vec, ktorá patrí do odpadu, vedia zužitkovať. A tak sa takmer tri hodiny súťažilo, športovalo, spievalo, recitovalo, robili sa pokusy, hrali šachy, ochutnával sa vynikajúci čaj, ktorý menil farbu... Prítomní si do svojich domovov odniesli výrobky (smajlíkov) z 3D tlačiarne, ale i malú knižku „s veľkým obsahom“. Boli to básne žiakov školy, ktoré venovali všetkým mamám. Naše veľké ďakujeme patrí vám všetkým, ktorí ste sa akýmkoľvek spôsobom pričinili o naozaj zdarný priebeh celého popoludnia. Decká zažili kopec zábavy pri športových aktivitách, absolvovali zážitkové aktivity. V neposlednom rade poďakovanie patrí aj všetkým pani učiteľkám za pripravené pútavé aktivity a zaujímavé stanovištia. Zároveň dúfame, že si túto už tradičnú akciu o rok znova zopakujeme a hlavne opäť naplno užijeme...

             

          • Organizácia dňa: 30. jún 2017 (piatok) ROZDÁVANIE VYSVEDČENÍ

          • Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt vysvedčenie 30 jún Odovzdávanie vysvedčení, príchod do školy pre celú org. zložku ZŠ o 8,00 hod.

            Do 8,30 hod. budú žiaci vo svojich triedach s triednym učiteľom: BOS (vyhodnotenie práce šk. roka)

            O 8,35 hod. sa zhromaždíme na dolnej chodbe, kde:                                  

            sa rozlúčime so žiakmi 9. ročníka ZŠ, vyhodnoteníme prácu školského roka, odmeníme najlepších žiakov. Školský kaplán don Marek Michalenko udelí žiakom požehnanie na prázdniny. (trvanie cca do 9,30 hod.)

            Po skončení krátka prestávka a rozdanie vysvedčení, zhodnotenie vých. – vyučovacích výsledkov šk. roka 2016/2017. Žiaci budú v budove školy (minim. do 10,00 hod.)

            Obed sa bude v tento deň vydávať od: 10,10 hod. Od tejto hodiny je v prevádzke ŠKD.

            Všetci v tento deň majú zabezpečený obed v ŠJ, ale kto zo stravníkov v tento deň nebude obed chcieť, nech sa individuálne odhlási do utorka 27.6. 2017

          • Ocenenie najlepších žiakov školy primátorom mesta

          • V pondelok 26. júna 2017 o 10:30 hodine v kultúrnej besede ocenení primátor mesta Nová Dubnica Ing. Peter Marušinec dvoch najlepších žiakov školy za vynikajúci prospech, vzorné správanie a reprezentáciu školy v rôznych súťažiach.

            Z jeho rúk v tomto školskom roku preberú pamätný list a ocenenie žiaci Katarína Kubíková z 9. A triedy a z triedy 7. A - Matej Kudlík.

            Obom oceneným srdečne blahoželáme!

          • Účelové cvičenie v prírode a didaktické hry

          • Účelové cvičenie v prírode a didaktické hry pre organizačnú zložku Základnej školy sv. Jána Bosca sa uskutočnia 23.6. 2017. (piatok)

            Zraz žiakov školy je pred budovou ZŠ o 7,55 hod.

            1. stupeň ZŠ v tento deň končí o 11,25 hod., ŠKD je v prevádzke od 11,25 hod. – obe oddelenia.

            2. stupeň ZŠ v tento deň končí o 12,15 hod.

          • Ukončenie šk. roka 2016/2017 - sv. omšou: sviatok sv. Petra a Pavla

          • Slávnostné ukončenie školského roka 2016/2017 sa uskutoční

            vo štvrtok 29. júna 2017 našou účasťou na sv. omši - sviatok sv. Petra a Pavla

            Zraz žiakov školy je o 8,00 hod. na nádvorí školy. Spoločne sa presunieme na slávnostnú sv. omšu do kostola sv. Jozefa Robotníka so začiatkom o 8,30 hod. Po sv. omši sa v kostole zúčastníme na koncerte speváka Pavla Helána. Od cca 10,30 hod. bude mať každá trieda program, kt. spresní včas tr. učiteľ.

            Školská jedáleň je v tento deň v prevádzke pre:

            1. stupeň ZŠ od 11,25 hod.

            2. stupeň ZŠ od 12,15 hod.

            Školský klub detí funguje od 11,30 hod.

          • Deň plný zážitkov...

          • Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt piešťany Dnes, 29. mája sa naši najmladší žiaci – prváci a druháci zúčastnili na koncoročnom školskom výlete. Cieľom ich exkurzie bolo kúpeľné mesto - Piešťany. Žiaci druhého ročníka si spoločne strávený čas výletu so spolužiakmi užili už minulý rok. Mnohí prváčikovia boli bez rodičov po prvý raz sami „tak ďaleko“. Počas ostatných dní sa deťúrence tešili na poznávaciu plavbu loďou po rieke Váh. Aké však bolo ich nadšenie a radosť, keď sa pri nich zjavili a poletovali biele čajky. Nastalo ich kŕmenie a decká sa ani od nich nevedeli odtrhnúť a nechceli sa s nimi rozlúčiť. Ale prvostupniarov ešte čakal bohatý program. Spoločne sa poprechádzali a pozreli si pekné námestie, kúpeľný areál a nádherný park s jazierkom, v ktorom obdivovali prekrásne lekná a iné vodne rastliny. Využili aj nadobudnuté vedomosti z prvouky a všetci vedeli, prečo lekno vo vodnom prostredí kvitne a dokáže rásť. Obdivovali pestrofarebné pávy, ktoré sa ukázali v plnej paráde. Ochutnali minerálnu liečivú vodu, kúpili si kúpeľné oblátky, ale aj sladkú maškrtu: zmrzlinu a pre svojich najbližších kúpili pre radosť a spomienku malú drobnosť. Nastal čas odchodu domov. Decká by boli ešte najradšej ostali... Príjemne unavení a so zážitkami sa šťastne vrátili domov. My sa tešíme na ich výtvarné práce, kde zachytia, čo videli, na čo budú spomínať, čo ich nadchlo... Výstavku výkresov si s očakávaním pozrieme.

          • Prikázaný sviatok - Najsvätejšieho Kristovho Tela a Krvi

          • Vo štvrtok 15. júnaa 2017 je prikázaný sviatok. V tento deň sa zúčastníme na sv. omši v kostole sv. Jozefa Robotníka so začiatkom o 9,00 hod. (príchod na vyučovanie ako obvykle, so začiatkom vyučovania o 7,55 hod., 1. vyučovacia hodina bude prebiehať podľa rozvrhu; odchod do kostola s tr. uč. o cca 8,45 hod.)

            Po návrate zo sv. omše vyučovanie pokračuje podľa riadneho rozvrhu.

          • Päť nocí a šesť dní

          • Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt duchonka landOd nedele 18. júna do piatku 23. júna sa našich 25 žiakov z 1. stupňa ZŠ a 2 pani učiteľky zúčastnia v Škole v prírode v zariadení Euromesto - Častá. O ich pobyte, zážitkoch... vás budeme pravidelne informovať, či už zverejňovaním fotografíí, príp. na sociálnych sieťach.

            Mnoho zábavy, nových priateľstiev, zážitkov... decká!

          • Odovzdávanie učebníc

          • Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt učebnice  Odovzdávanie učebníc + žiaci dostanú v ten deň aj učebnice do nasledujúceho ročníka.

               /učebnice je potrebné v prípade potreby vyčistiť, zlepiť, vygumovať./

              26.6. (pondelok) 3. až 5. vyuč. hodinu: 2. stupeň ZŠ

              27.6. (utorok) 1. a 2. vyuč. hodinu: 1. stupeň ZŠ

          • Konzultačný deň

          • Konzultačný deň pre rodičov našich žiakov bude v pondelok 5. júna 2017 do 15:30 hod., príp.  podľa potreby aj v inak dohodnutom termíne. Kontaktujte triedneho učiteľa Vášho syna/dcéry. Všetci sme vám k dispozícii.

            Nezabudnite, že včasné informovanie sa príp. včasná diagnostika akéhokoľvek problému je vždy "menej bolestivá" ako riešenie dôsledkov problému.

          • Prvopiatková sv. omša

          • V piatok 2. júna 2017 sa bude konať prvopiatková sv. omša v kaplnke školy so začiatkom o 7,20 hod.

            Možnosť pristúpiť k sviatosti zmierenia bude v stredu 31. mája a v piatok 2. júna 2017

          • Naša púť do Turzovky

          • Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt púť turzovka Vo štvrtok 25.5. 2017 na sviatok Nanebovstúpenia Pána putovali takmer päťdesiati žiaci a učitelia Spojenej školy sv. Jána Bosca na horu Živčákova do Turzovky. Ako vlani, i tento rok sa tu konala púť katolíckych škôl žilinskej diecézy. Cesta autobusom ubiehala a onedlho boli pútnici v dedinke Korňa. Po príchode na toto milostivé miesto všetci účastníci púte zasadli do lavíc kostola, všetci s rovnakým úmyslom, prísť k našej Mame a vyprosiť si potrebné milosti. Svätú omšu celebroval žilinský biskup Mons. Tomáš Galis. Niekoľko stoviek mladých ľudí z cirkevných škôl našej diecézy vytvorilo prekrásne spoločenstvo... Všetci si tento čas púte a spoločenstva s kamarátmi z ostatných cirkevných škôl v diecéze užili. Vznikli nové priateľstvá a všetkých nás spája a bude spájať duchovné puto a modlitby za seba navzájom, ako i za naše školy. Je zážitok na celý život. O rok sa opäť tešíme!

             

             

             

          • Víťazka súťaže "Príroda okolo nás" zo 4. A

          • 29. mája 2017 si prevezme ocenenie za výtvarnú súťaž Príroda okolo nás -  žiačka 4. A triedy: Lenka Ragulová. Ak si chcete pozrieť nielen jej krásne namaľovaný výkres, obdivovať talent a nadanie aj iných žiakov, ktorí sa do súťaže zapojili, môžete tak urobiť do 11.6. 2017 v priestoroch ZŠ s MŠ Pod hájom 967 v Dubnici nad Váhom.

            Srdečne blahoželáme, Lenka!

          • Deň krásny, požehnaný, radostný, očakávaný...

          • Sobota 20. mája bola pre našu školu zvlášť slávnostná, pretože naši tretiaci prvýkrát pristúpili k oltáru, aby prijali Božie telo. Celý týždeň sa niesol v slávnostnom duchu  prípravy na túto milú udalosť – nácviky detí, sviatosť zmierenia, výzdoba v kostole….

            Táto slávnosť, ktorá vyvrcholila o 10:00 hod. slávnostnou sv. omšou, na ktorú sa deti veľmi tešili a už sa nevedeli dočkať, kedy budú môcť prijať Pána Ježiša v Eucharistii do svojho srdiečka. Tretiaci sa samozrejme aktívne zapojili do slávenia liturgie spevom, čítaniami, spoločnými modlitbami, prinesením obetných darov. V závere poďakovali za výchovu a lásku rodičom, pedagógom; a v neposlednom rade don Ondrejovi Pučkovi, SDB - za to, že sa im s láskou a veľmi svedomito venoval, pripravoval ich...

            K prijatiu tejto sviatosti im srdečne blahoželáme a tešíme sa spolu s nimi.

             

                

             

          • Aj opakovanie vybraných slov môže byť zábavné...

          • Prvostupniari pri opakovaní vybraných slov spievali pesničky Spievanky vybranky. Následne sa presunuli do areálu školy, kde v skupinkách na chodník kreslili a písali vybrané slová. O tom, že sa v písaní i/í, y/ý len tak rýchlo nepomýlia – sú si takmer istí. Diktáty a pravopisné cvičenia sa pokúsia písať vždy na JEDNOTKU.