• Veľký úspech žiakov 3. B triedy – OCENENIA V SÚŤAŽI KOZMIX
          • Veľký úspech žiakov 3. B triedy – OCENENIA V SÚŤAŽI KOZMIX

          • To, že v našej škole nevyučujeme len „tradične“, ale zážitkovo, tematicky, pedagógovia na vyučovacích hodinách používajú inovatívne vyučovacie metódy - rodičia žiakov školy vedia. Ako škola (žiaci 1. stupňa ZŠ) sme dlhodobo zapojení do súťaže KOZMIX. (decká pracujú na výukovom potráli, súťažia vo vedomostných úlohách, vypracúvajú zadania z predmetov: matematika, slovenský jazyk, vlastiveda, prírodoveda) Za vypracovanie každej z úloh získavajú kozmixové nálepky, ktoré si lepia a zhromažďujú na „hracej karte“. Usilovní a šikovní tretiaci, spolu s pani učiteľkou zaslali vyplnené karty do súťaže. ... Úspešní boli v získaní dvoch skvelých a hodnotných cien: Žiak Marián Čierny vyhral Kozmixov hviezdny set a tretiak Šimon Verný získal rodinný výlet do Family parku. Víťazom blahoželáme a prajeme, aby si ceny aj za prácu mimo vyučovania a voľný čas, ktorý súťaži venovali užili.

          • Živý betlehem v Spojenej škole sv. Jána Bosca

          • V stredu 20. decembra 2017 v areáli Spojenej školy sv. Jána Bosca ožil príbeh, ktorý robí Vianoce Vianocami. V drevenej maštaľke bdel Jozef a Mária nad Ježiškom uloženým v jasličkách. Nechýbali ani traja králi, či malí anjeli a pastieri. Táto akcia Spojenej školy sv. Jána Bosca, ktorá sa konala už po druhýkrát pritiahla desiatky návštevníkov.  Prišli hlavne rodiny s malými deťmi, ale organizátorov veľmi teší záujem širokej verejnosti regiónu. Pozornosť budili aj živé zvieratá, somárik, ovečky, sliepky, zajace, holúbky. Medzi štvrtou a siedmou popoludní si návštevníci pozreli, ako to vtedy vyzeralo. Veľký záujem bol o sprievodný program, vystúpenia žiakov školy, a to od tých najmenších – škôlkarov, až po bývalých absolventov školy. K príjemnej atmosfére prispelo občerstvenie v podobe teplého punču, koláčikov a kapustnice. Hostia prejavili záujem o vianočné výrobky a dekorácie žiakov,  rodičov a priateľov školy. A čo dodať záverom? Všetkých zainteresovaných veľmi teší, že biblickým príbehom so živými zvieratami spríjemnili adventný čas malým aj veľkým divákom. Tak o rok sa na všetkých opäť tešíme...

        • Konzultačný deň pre rodičov
          • Konzultačný deň pre rodičov

          • Oznamujeme rodičom žiakov školy, že utorok - 12.12. 2017 - v čase od 14:00 do 15:30 sa uskutoční Konzultačný deň pre rodičov - pedagogické konzultácie.

        • Prikázaný sviatok - sv. omša
          • Prikázaný sviatok - sv. omša

          • V piatok 8.12. 2017 na prikázaný sviatok Nepoškrvrneného Počatia Panny Márie sa bude slúžiť svätá omša pre žiakov a študentov školy v kostole sv. Jozefa Robotníka.

            1. vyuč. hodinu sa učíme podľa rozvrhu. O 8,45 hod. sa presunieme na sv. omšu do kostola sv. Jozefa Robotníka so začiatkom o 9,00 hod. Po skončení sv. omše sa učíme podľa rozvrhu.

        • Adventné „Popoludnie čítania Biblie“
          • Adventné „Popoludnie čítania Biblie“

          • Stalo sa už tradíciou, že aj žiaci Spojenej školy sv. Jána Bosca sa zapájajú do projektu Noc čítania Biblie.  Nebolo tomu inak ani tento rok. Vo štvrtok, 7. decembra 2017 sa naša akcia začala privítaním účastníkov a organizačnými pokynmi. Decká si najprv vlastnoručne vyrábali ružence a potom už nasledovalo rozdelenie do skupiniek a plnenie aktivít. V jednej skupine sa vypĺňali krížovky a tajničky, v druhej sa nacvičovali ukazovačky. Ďalšia skupinka čítala texty zo Svätého písma, iná spoznávala a dozvedala sa o pútnických miestach na Slovensku. Priestor bol vyhradený aj na rozvoj tvorivosti a kreativity a žiaci si vyrobili výrobok z papiera. A aká by to bola škola, keby sme nezakomponovali do nejakej z aktivít aj niečo z učenia, zo školy? A tak sme čítali s porozumením. Tento raz sme sa opäť niečo viac dozvedeli o Panne Márii. Záver, ako vždy patril výrobe plagátu. A čo sme ešte zažili počas celého neskorého popoludnia? Tak napríklad: spoločné občerstvenie, ďakovnú modlitbu, kopec zábavy, pri ktorej sme opäť vytvorili krásne spoločenstvo. Počas nášho programu bol s nami prítomný aj školský kaplán, don Marek Michalenko, SDB. Štvrtkové adventné popoludnie sme ukončili v kaplnke školy krátkou modlitbou a poďakovaním za plnohodnotne strávený adventný čas. A ostáva už len poďakovať tým, ktorí sa podieľali na príprave tohoročného Popoludnia s Bibliou. Veríme, že pre žiakov to nebola len „doba strávená v škole“, ale povzbudenie pre život s Ježišom a návod na čítanie úžasnej knihy – kníh: Biblie, ktorá hovorí o Božej láske ku každému jednému z nás.

        • Mikuláš navštívil aj nás!
          • Mikuláš navštívil aj nás!

          • V stredu 6. decembra zavítala mikulášska nálada aj do Spojenej školy sv. Jána Bosca. Už od rána bolo na učiteľoch i na žiakoch badať, že to nie je len ďalší deň v škole. Panovala tu sviatočná nálada, akoby sa duch sv. Mikuláša vznášal nad učiteľskými katedrami i žiackymi lavicami. Žiaci ešte pred prvým zvonením zaplnili tabule klasickými i originálnymi mikulášskymi rýmovačkami o neskúšaní a neučení sa, ktorými sa snažili obmäkčiť učiteľov. Vyvrcholením tejto sviatočnej nálady bol príchod samotného sv. Mikuláša s pomocníkmi. Nálada bola výborná a malí škôlkari a  žiačikovia všetkých organizačných zložiek školy prekypovali šťastím a nedočkavosťou, aby mohli sv. Mikulášovi predviesť, čo všetko dokážu. Nechýbali piesne či rýmovačky doprevádzané hudbou a dobrou náladou. Sv. Mikuláš im za to nadelil hŕbu sladkostí a nadmieru spokojné tak boli obe strany. Deň sv. Mikuláša vniesol medzi školské lavice prvý silnejší vánok sviatočnej adventnej nálady, ktorá v Spojenej škole sv. Jána Bosca panuje už od začiatku adventu a vyvrcholí vianočnými sviatkami. Medzitým však bude tento sviatočný adventný čas v spojenej škole sv. Jána Bosca popretkávaný ešte množstvom akcií, ktoré sa budú snažiť čaro tohto obdobia stále viac umocňovať. Už teraz vás všetkých pozývame na jednu z nich – Živý betlehem. Vidíme sa v stredu 20. decembra 2017 o 16.00 hod. v areáli našej školy.  

             

        • Šiesty ročník projektu "Popoludnie čítania biblie"
          • Šiesty ročník projektu "Popoludnie čítania biblie"

          • Vo štvrtok 7. decembra sa uskutoční šiesty ročník aktivity "Popoludnie čítania biblie", ktorá je určená pre žiakov 1. aj 2. stupňa ZŠ, ako aj stredoškolákov - žiakov nižšieho a vyššieho Gymnázia a Technického lýcea; a to v čase od 16,00 - 20,00 hod. Pokyny spresnenia tr. učitelia. O cca 19,45 hod. celý večer ukončíme krátkou adoráciou kňaza s požehnaním, na ktorú Vás srdečne pozývame.

        • Mikulášska pošta
          • Mikulášska pošta

          • V stredu, 6. decembra usporiadame tradičnú mikulášsku poštu, ktorá bude obdareným žiakom doručovaná prostredníctvom tradičných mikulášskych poslov. Myšlienka akcie je jasná: potešiť žiakov alebo ľudí, ktorých máte radi - milým pozdravom so sladkým prekvapením. (svoj darček pevne zaviažte, aby sa obsah nerozsypal; označte menom a priezviskom toho, koho ním chcete potešiť a vložte do pripraveného koša pri triede ŠKD 1.

        • Nie je nám jedno, v akom prostredí žijeme...
          • Nie je nám jedno, v akom prostredí žijeme...

          • O tom, že na hodine vlastivedy nie je nuda, sa počas dnešného dňa presvedčili aj štvrtáci pri hre „Twister“. Témou vyučovacej hodiny bol priemysel, konkrétne - separácia odpadu. Nielen štvrtákom, ale všetkým žiakom školy, jej zamestnancom veľmi záleží na prostredí, v ktorom žijeme. V škole sa chceme príjemne cítiť. A tak si decká s pani učiteľkou „trošku zmenili pravidlá hry“. Absolvovali tak environmentálnu výchovu. Hravým spôsobom sa dozvedeli, že papier patrí do modrého kontajnera..., oboznámili sa na aký druh odpadu slúži kontajner zelený, čo treba separovať do nádob farby červenej... Nakoľko aj v budove Spojenej školy máme miesta, kde sú tieto farebné nádoby na triedenie odpadu, po skončení hry, ktorá všetkých zaujala, vzali všetky odpadky z triedy a vyseparovali ich do určených nádob na prízemí školy. A bezchybne tak podelili: plasty, papier, hliníkové fólie, vrchnáky z plastových fliaš... Počas i po skončení vyučovacej hodiny vládla priateľská nálada, deti spolupracovali s radosťou a nadšením. Naše deväťročné decká už dobre vedia, že kto separuje odpad, šetrí prírodné suroviny a je ohľaduplný k životnému prostrediu.

        • Školské sv. omše v mesiaci december 2017
          • Školské sv. omše v mesiaci december 2017

          • Prijmite srdečné pozvanie na sv. omše v mesiaci december 2017 v kaplnke školy so začiatkom o 7.20 hod.

            1.12. – prvopiatková sv. omša

            6.12., 13.12 a 20.12. (streda) – rorátne sv. omše

            Tešíme sa na každého z vás!

        • Tradičná novembrová diskotéka v škole
          • Tradičná novembrová diskotéka v škole

          • Každý rok sa žiaci našej školy môžu tešiť na Katarínsku diskotéku. Ani v tomto nie je tomu inak.  Po stredajšom Testovaní 5, ktoré veríme pre žiakov dopadlo úspešne,  sme vo štvrtok – ako odmenu po vynaloženom štvrťročnom úsilí žiakov usporiadali pre všetkých záujemcov tradičnú akciu s novými DJ z triedy kvinta G8. Tanečníci sa na dnešný deň starostlivo pripravovali. Počas prestávok sa dievčatá rozprávali o tom, čo si oblečú, ako sa učešú... A prišiel očakávaný večer. Decká tancovali a ako na každej správnej diskotéke súťažili. „Účasť bola hojná a na tanečnom parkete to žilo.“ V réžii našich DJ zazneli všetky (nielen) detské hity; ale aj piesne, ktoré „nikoho nenechali sedieť na mieste“. Tri hodiny ubehli veľmi rýchlo a decká s tancovaním nie a nie skončiť... No všetci sa už teraz môžeme tešiť na ďalšiu podobnú akciu. Ďakujeme pani učiteľkám, ktoré sa postarali nielen o zábavu, ale aj o potrebnú security službu na tejto zábave. Bola s vami super zábava, decká! :-)

          • Pozvánka na tradičnú diskotéku v škole

          • Je už dlhodobou tradíciou, kedy pre žiakov školy v tretí novembrový týždeň pripravíme v popoludňajších hodinách diskotéku. Bude tomu tak i v tomto školskom roku. Preto pozývame žiakov od tretieho ročníka až po deviatakov, aby sa dňa: 23. novembra 2017 (štvrtok) od 16:30 - 19:00 hod. prišli spoločne zabaviť a stretnúť pri pripravených aktivitách!

            Už teraz sa veľmi všetci tešíme. Radi uvidíme a zabavíme sa i so študentmi nižšieho gymnázia. wink

        • „Vzdelávanie v teréne“ – v priestoroch Záchrannej zdravotnej služby
          • „Vzdelávanie v teréne“ – v priestoroch Záchrannej zdravotnej služby

          • Záchrana života je úžasná vec, nikdy nevieme, kedy ju budeme potrebovať my sami alebo nám niekto veľmi blízky...

            Žiaci prvého a druhého ročníka ZŠ (tried 1. A a 2. A) sa dnes vybrali do Trenčína, kde navštívili Stredisko záchrannej služby. (toto zdravotnícke zariadenie poskytuje nepretržite neodkladnú a urgentnú starostlivosť na základe tiesňového volania na telefónne čísla "155" a "112") Cieľom ich dnešnej návštevy bolo spoznať základné pravidlá poskytovania prvej pomoci a naučiť sa základy ošetrovania zranených a chorých. Deťúrence si prakticky vyskúšali, ako poskytnúť prvú pomoc dovtedy, pokiaľ neprídu profesionáli – zdravotníci, záchranári...; a tiež sa dozvedeli ako, kedy volať na tiesňové čísla. Priamo „v teréne“ tak pozorovali prácu operátorov, vyskúšali si, ako správne podať prvú pomoc. Najväčší záujem vzbudila figurína, na ktorej bola podrobne predvedená aj resuscitácia človeka. Žiaci si mohli naživo vyskúšať dýchanie z úst do úst a masáž srdca. Dozvedeli o najčastejších poraneniach a zraneniach detí, typoch zlomenín a poskytnutí prvej pomoci pri nich, ako i o ďalších základných zásadách poskytnutia PP. Počas dopoludnia boli aktívni, zvedaví, nebáli sa pýtať, uvedomovali si, že tieto vedomosti môžu raz v živote potrebovať.V mene žiakov prvého stupňa, pani učiteliek touto cestou veľmi pekne ďakujeme p. A. Laššovej – Mikulovej za sprostredkovanie možnosti vidieť a zažiť prácu tých, ktorí pomáhajú pri záchrane ľudských životov.

        • Aj ja som Božie dieťa...
          • Aj ja som Božie dieťa...

          • Žiaci tretích ročníkov spolu s triednymi pani učiteľkami prežili v utorok požehnanú duchovnú obnovu.  Decká majú tieto dopoludnia veľmi radi, pretože sa v priestoroch mimo školy (v saleziánskom oratóriu) môžu omnoho lepšie spoznať a to im otvára nové možnosti v ich vzájomných priateľstvách. Po svätej omši, ktorá bola len pre nich, sa tretiaci rozišli do svojich domovov. Ďakujeme don Ondrejovi Pučkovi, SDB za zaujímavý program a čas, ktorý zúčastneným s láskou venoval.

          • V deň Testovanie 5 pôjdu naši žiaci do kina Cinemax Trenčín

          • V stredu 22. novembra sa žiaci ročníkov 4. A a 6. - 9. ročníkov zúčastnia na filmovom predstavení v Cinemax Trenčín: Ja zloduch, 3. Našim žiakom prajeme veľa zábavy a piatakom prajeme veľa šťastia a modlime sa za nich a spoločne s nimi, aby Testovanie 5 úspešne zvládli.

        • Predškoláci na Dni otvorených dverí v Základnej škole sv. Jána Bosca
          • Predškoláci na Dni otvorených dverí v Základnej škole sv. Jána Bosca

          • O našom prvom dni otvorených dverí sme vás už informovali. Dnes sme spoločne so škôlkarmi strávili druhé dopoludnie. Päťdesiatšesť predškolákov so svojimi pani učiteľkami totiž išlo po prvýkrát na návštevu do „veľkej“ školy“. Plní odhodlania, ale niektorí aj s trochou obáv vstúpili do Spojenej školy sv. Jána Bosca. Už vo dverách triedy ich vítala usmiata pani učiteľka a bývalí škôlkarskí kamaráti. Po veselom zvítaní a zazvonení školského zvonca sa zúčastnili na ozajstnom vyučovaní. Prostredníctvom detí a pani učiteliek sa zoznámili s prváckym škriatkom Hupsom, ktorý ich sprevádza od ich prvej chvíle v ZŠ. Spoločne si zopakovali farby, spoznávali hudobné nástroje, hľadali prvé hlásky v slovách, či vytlieskavali slabiky v slovách. Ale boli zasvätení aj do tajov chémie, fyziky a biológie. Prváci a žiaci prvého stupňa ZŠ im predviedli, čo všetko sa stihli pár mesiacoch v ZŠ naučiť – a veru nie je toho málo. Ani naši škôlkari sa nedali zahanbiť. Vyučovacia hodina prebehla rýchlo ani voda. Čas strávený v spoločnosti veľkých kamarátov sa rýchlo míňal a škôlkari sa museli rozlúčiť a vrátiť sa do svojich škôlok, kde ich čakal chutný obed a poobedňajší odpočinok. Určite každý z nich zaspával plný nových zážitkov a skúseností. Spoločné dva dni otvorených dverí boli pre všetkých jednou úžasnou nezabudnuteľnou akciou, nielen pre malých, ale aj pre veľkých, pre ich pani učiteľky a pani učiteľky zo Základnej školy sv. Jána Bosca, ktoré sa aktívne venovali malým predškolákom - budúcim prvákom.

            Do skorého videnia vo februári 2018, predškoláci!

        • Spojená škola sv. Jána Bosca – NAJLEPŠIE MIESTO PRE VAŠE DIEŤA!
          • Spojená škola sv. Jána Bosca – NAJLEPŠIE MIESTO PRE VAŠE DIEŤA!

          • Deň otvorených dverí - deň, kedy je školská brána otvorená pre každého, no hlavne pre predškolákov a ich rodičov. V tomto školskom roku privítame v našej „Malej škole s veľkým srdcom“ predškolákov celkom tri-krát. Po prvý raz nás deťúrence navštívia v mesiaci november; stalo sa tak už dnes, kedy sme pre nich s pani učiteľkami pripravili aktivity podporujúce rozvoj zrakového a sluchového vnímania, matematických predstáv, grafomotoriky a rečových schopností. Počas prvého dňa nás navštívili dve materské školy, celkom tridsaťštyri detí a dve pani učiteľky. Popri prehliadke školy sme sa deťom venovali na šiestich stanovištiach. Budúci školáci s chuťou pracovali v tvorivých dielňach, absolvovali multimediálne hravé aktivity, tvorili vo výukovom softvéri, hravo a so spevom sa učili anglicky, zahrali sa na vedcov, objavovali a spoznávali... Veríme, že dnešný prvý deň sa detvákom páčil a okrem vlastnoručne zhotovených výrobkov si deti odniesli aj veľa príjemných zážitkov. Zajtra nás čaká druhý deň. Ak si nájdete čas navštíviť nás, budeme sa z vašej účasti a návštevy tešiť. A pokiaľ vám to v týchto dňoch nevyjde, nezúfajte! V utorok: 5. a v stredu: 6. februára 2018 sa môžeme spolu stretnúť a vidieť v našom školskom klube detí, kde si spoločne s pani vychovávateľkami vyrobíme ako pamiatku na spoločný deň predškolákov a školákov pekný výrobok a zahráme sa rôzne hry. A po príjemne prežitom dopoludní ochutnáme koláčik v školskej jedálni, ktorý nám pripravia naše tety kuchárky. A na záver sa budeme tešiť v mesiaci marec, kedy 13. a 14. marca 2018 zažijeme  olympijskú atmosféru a zašportujeme si na športovej olympiáde. Pokiaľ budete mať záujem, dvere školy sú vám otvorené, nech sa páči: vstúpte!

             

          • Deň otvorených dverí v Základnej škole

          • Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt predškoláci Hráme sa na školu 

            Vzdelávací program pre predškolákov:

            Zameraný na: aktivity podporujúce rozvoj zrakového a sluchového vnímania, matematických predstáv, grafomotoriky a rečových schopností.

            Kedy:          8. a 9. november 2017 (streda a štvrok)

                                                                                                   od 9:00 – 11:30 hod.

                                                               Kde:            v triedach 1. stupňa Základnej školy.

                                                               Info:            www.ssnd.skriaditel@ssnd.sk,  zastzs@ssnd.sk,

                                                               Srdečne Vás pozývame!