• Slávik Slovenska 2018 alebo keď spievame pre radosť
          • Slávik Slovenska 2018 alebo keď spievame pre radosť

          • Budova Spojenej školy sv. Jána Bosca znela v piatok 13. apríla melódiami ľudových piesní. Na 28. ročníku speváckej súťaže Slávika Slovenska sa zišli víťazi triednych kôl, aby v dvoch kategóriách zabojovali o najlepšie umiestnenia. Štvorčlennú porotu tvorili pani učiteľky Dolinajová, Javorková, Kaštílová a Masárová. V záverečnom vyhodnotení skonštatovali, že aj tento ročník súťaže mal vysokú úroveň, konkurencia  spevákov bola veľká. Porota vysoko ocenila výber i objavnosť piesní regiónu, s ktorými sa speváci predstavili. Zároveň poďakovala  pedagógom za zodpovedný prístup pri ich výbere i príprave spevákov. Práve tak nešetrila slovami chvály ani pre hudobný sprievod, ktorý je v tejto súťaži povinný.  Nás to potešilo o to viac, že žiakov školy na hudobných nástrojoch sprevádzali rodičia a starí rodičia žiakov, p. Mgr. Pavol Rekem (harmonika) a p. Mgr. Viera Huliačková. (klavír) Svojej úlohy sa zhostili veľmi zodpovedne, a tak tiež prispeli k ich úspechu. Všetci speváci  sa predstavili krásnymi ľudovými piesňami a svojimi výbornými výkonmi si  vyspievali:

            Víťazi v 1. kategórii:

            1. miesto – Sára Ďurčová (I. kateg.)

            2. miesto – Adam Rekem  (I. kateg.)

            Víťazi v 2. kategórii:

            1.miesto – Rebeca Gabčanová ( II.kateg.)

            2. miesto –  Ela Šikulíncová (II. kateg.)

            3. miesto – Filip Valt (II. kateg.)

            Súťažiacim a víťazom blahoželáme a ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy. Sáre a Rebece, ktoré nás budú reprezentovať v krajskom kole, budeme  držať palce.

        • Andersenove rozprávkové postavy v našej škole opäť ožili...
          • Andersenove rozprávkové postavy v našej škole opäť ožili...

          • Každoročne, v mesiaci výročia narodenia rozprávkara Hansa Christiana Andersena sa prvostupniari tešia na večerné školské dobrodružstvo a pre nich pripravené zaujímavé, poučné, ale aj zábavné aktivity. Vo štvrtok 12. apríla v našej škole prebehlo podujatie podporujúce čitateľskú gramotnosť s názvom - Popoludnie s Andersenom. Zúčastnilo sa ho takmer šesťdesiat  žiakov prvého stupňa Základnej školy. O rozprávkach a tvorbe tohto dánskeho autora si decká na hodinách čítania rozprávali počas celého týždňa, napr. v rannom kruhu a pri interaktívnych cvičeniach. Zamýšľali sa, aký význam pre človeka kniha má, prečo je čítanie potrebné. Takisto zisťovali, kto pán Andersen bol a prečo je po ňom pomenovaná táto skvelá akcia s  medzinárodným charakterom. Čítali rozprávky, ktoré napísal, k danej téme pomocou internetu vyhľadávali potrebné informácie. A potom už len netrpezlivo očakávali štvrtkový večer... Všetci účastníci sa o 16.30. hodine stretli v šatni, kde si vypočuli úvodné pokyny. Dozvedeli sa, že budú maľovať kriedami na chodník,  budú „plniť tajné úlohy“, aby následne vylúštili tajničku, úspešne zvládli kvíz, ale čaká ich hľadanie indícií v priestoroch a v areáli školy. A tak natešene pobehovali po školskej budove, no prežívali aj "chvíle strachu" pri hre v tme. A nielen to: skladali, strihali, vymaľovávali, spievali, doplňovali... Po krátkom občerstvení sa opäť rozišli na svoje stanovištia, kde ich čakalo plnenie ďalších úloh. Chlapci a dievčatá tak spoločne prežili báječný večerný program zostavený zo zábavných, skupinových úloh. Na záver v školskej kaplnke poďakovali za popoludnie, ktoré prežili. Teraz už len ostáva tešiť sa na ďalšiu Noc s Andersenom.

        • Zápis do 1. ročníka Základnej školy
          • Zápis do 1. ročníka Základnej školy

          • Základná škola sv. Jána Bosca, Trenčianska 66/28, 01851 Nová Dubnica,

            pozýva žiakov a ich rodičov na slávnostný zápis do 1. ročníka ZŠ, ktorý sa uskutoční  v dňoch

            17. apríla 2018 (utorok) a 18. apríla 2018 (streda)

            v čase od 14:30 – 17:30 hod. v priestoroch Základnej školy.

             

            K zápisu je potrebné predložiť platný občiansky preukaz zákonného zástupcu a rodný list dieťaťa.

            Ak sa v uvedenom termíne nemôžete zápisu zúčastniť, môžete svoje dieťa zapísať do 30. apríla 2018 po dohode s riaditeľom školy.

            Prajeme vám i vašim deťom plnohodnotný zážitok z ich prvého kroku do školy a tešíme sa na každého predškoláka, ktorý ku nám príde!

        • Malá galéria výtvarných prác našich štvrtákov
          • Malá galéria výtvarných prác našich štvrtákov

          • Poslaním Spojenej školy sv. Jána Bosca je poskytovať kvalitné vzdelávanie, ktoré predstavuje komplexný spôsob spoznávania a objavovania  sveta. Ambíciou nás, pedagógov školy je aj zvyšovať ich všeobecnú kultúrnu úroveň a súčasne rozvíjať ich umelecké schopnosti a nadanie. Snažíme sa im sprostredkovať kontakt s kvalitným umením, rozvíjame tvorivosť, koncentráciu v motivujúcom prostredí a vedieme ich k úcte k hodnotám a k tradíciám. Rovnako podporujeme schopnosť sformulovať svoje názory a hodnotové postoje. Aj decká zo štvrtáckej triedy rozvíjajú svoje nadanie. Ich výtvarné práce sa pod trpezlivým vedením pani učiteľky Mgr. Kaštílovej postupne zlepšujú a zdokonaľujú, u detí je badať pokrok. Dokázali vytvoriť veľmi pekné diela, ktoré sa rozhodli ukázať širšej verejnosti. Vo svojej triede si zinštalovali nádhernú výstavu svojich výtvarných prác.

        • Beseda so špeciálnou pedagogičkou
          • Beseda so špeciálnou pedagogičkou

          • Vo štvrtok 5. apríla 2018 bude v čase od 16:00 - 17:00 hod. v časti ZŠ možnosť zúčastniť sa na besede, príp. individuálnych konzultáciách rodičov našich terajších, budúcich školákov na témy týkajúce sa pripravenosti na školu, školskej zrelosti, dôvodoch na odklad povinnej školskej dochádzky, porúch učenia a správania....

            Vami položené otázky zodpoviedia, príp. individuálne poradia odborníci z Centra pedagogicko-psychologickej poradne a prevencie v Dubnici nad Váhom.

            Tešíme sa na váš záujem a účasť.

        • KAVIARNIČKA PRE RODIČOV
          • KAVIARNIČKA PRE RODIČOV

          • Základná škola sv. Jána Bosca pozýva rodičov detí predškolákov vo štvrtok 5. apríla 2018 na neformálne stretnutie na tému:

            MÁME DOMA PREDŠKOLÁKA

            Od 8:00 – 11:30 hod.: Možnosť zúčastniť sa na vyučovaní.

            Otvorené hodiny v prvom a druhom ročníku, prezentácia s informáciami o škole, zoznámenie sa s prácami žiakov na krúžkoch a ich aktivitami na hodinách.

            Od 15:00 hod.: Comenia script.

            Vyučujúce prvých ročníkov zodpovedajú na vami položené otázky ohľadom vyučovania nespojitého písma a bezproblémového nástupu do školy.

            Od 16:00 hod.: Pripravenosť na školu – školská zrelosť.

            Beseda a konzultácie so špeciálnymi pedagógmi z Centra pedagogicko-psychologickej poradne a prevencie v Dubnici nad Váhom.

            Pre návštevníkov bude pripravené malé občerstvenie. Radi vás privítame!

            www.ssnd.sk                                             riaditel@ssnd.sk                                                  042/ 44 32 382

        • Organizačné zabezpečenie
          • Organizačné zabezpečenie

          • Veľkonočné prázdniny začínajú vo štvrtok 29. marca 2018 a trvajú do utorka 3. apríla 2018.

            Aj touto cestou vám pripomíname, že v stredu 4. apríla 2018 (po veľkonočných prázdninách) bude z dôvodu Metodického dňa učiteľov škôl žilinskej diecézy udelené žiakom školy riaditeľské voľno. V prevádzke nebude nijaká org. zložka školy (ani ŠJ a ŠKD) Do školy nastúpime po veľkonočných prázdninách až vo štvrtok 5. apríla 2018.

            Zároveň, aby ste si vedeli zorganizovať a zabezpečiť:

            V pondelok 30. apríla 2018 – deň pred štátnym sviatkom, kt. je 1. mája 2018 bude rovnako žiakom školy udelené riaditeľské voľno – v tento deň sa neučíme. (nebude v prevádzke ŠJ ani ŠKD) Do školy tak nastúpime až v stredu: 2. mája 2018.

            V utorok 8. mája 2018 je opäť štátny sviatok. Deň pred, t.j. v pondelok 7. mája 2018 sa ale učíme v riadnom režime – BEZ ZMENY.

            Ďakujeme za pochopenie!

        • Veľkonočné prázdniny
          • Veľkonočné prázdniny

          • Veľkonočné prázdniny začínajú vo štvrtok 29. marca 2017 a potrvajú do 3. apríla 2018 (utorok).

            V stredu 4.4. bude žiakom školy z dôvodu konania metodického dňa pedagógov škôl žilinskej diecézy udelené riaditeľské voľno. V prevádzke nebude žiadna organizačná zložka školy. (ani ŠKD, ani ŠJ)

            Do školy ideme vo štvrtok 5. apríla 2018.

        • Organizácia dňa 27. marca 2017
          • Organizácia dňa 27. marca 2017

          • V utorok 27. marca 2018 sa z dôvodu veľkonočnej duchovnej obnovy pedagógov 6. vyučovacia hodina bude učiť v trvaní 30´. (od 12:20 - 12:50 hod.) 7. vyučovacia hodina v tento deň odpadá.

            1. - 5. vyučovaciu hodinu sa v tento deň budeme učiť ako obvykle, v riadnom časovom režime.

        • Naša škola „žila kultúrou“
          • Naša škola „žila kultúrou“

          • Žiaci 9. ročníka absolvovali celoslovenské Testovanie 9, ktorého cieľom bolo u žiakov končiacich základnú školu overiť vedomosti, zručnosti a kompetencie, ktoré budú potrebovať pre svoje ďalšie vzdelávanie na stredných školách a zároveň sú nevyhnutné aj pre ich budúce uplatnenie na pracovnom trhu. Decká postupne vypracovali test z matematiky a slovenského jazyka. Počas uplynulých dní sme ich sprevádzali modlitbou a všetkým želáme, aby boli čo najúspešnejší a dosiahli čo najlepšie výsledky. Ostatných, takmer dvesto žiakov školy vycestovalo štyrmi autobusmi a pozreli si divadelné predstavenie. Prvostupniari išli do bábkového divadla v Žiline. Zhliadli inscenáciu Trafená hus. Deťúrence ročníkov 1. – 4. prežívali príbeh husi, ktorá nemala priateľov a bola veľmi nešťastná. No všetko šťastne skončilo, pretože šťastie ju postretlo vtedy, keď to najmenej čakala. Druhostupniari navštívili mesto Martin, v ktorom sídli Slovenské komorné divadlo a pozreli si  rozprávku o veľkom priateľstve, nemalom šťastí a dlhom nose – Traja veteráni. Decká ročníkov 5. – 8. ovládali Werichov text, zabávali sa na pamätných hláškach, inteligentnom humore a pozorovali množstvo magických situácií. Veríme, že všetci zúčastnení žiaci školy prežili deň bohatý na dojmy, odniesli si hlboký umelecký zážitok a radosť z toho, že mohli stráviť dopoludňajší čas so svojimi kamarátmi.

        • Odvážneho záchrancu ľudského života sme dnes privítali aj u nás
          • Odvážneho záchrancu ľudského života sme dnes privítali aj u nás

          • V dnešný piatok prežili žiaci 1. stupňa ZŠ dve zaujímavé, poučné, ale aj napínavé vyučovacie hodiny. Privítali sme jedného z našich rodičov – p. Miloša Karella, ktorý zachránil život 11- ročného chlapca, pod ktorým sa vo Váhu preboril ľad. Chlapec bol asi 25 m od brehu a p. Karell odvážne a duchaprítomne zareagoval, neváhal a vytiahol ho na breh. Bolo šťastím, že v tom čase bežal po hrádzi. Chlapcovi tak zachránil život. Deckám povedal aj to, že ako profesionálny vojak využil svoje znalosti, dozvedeli sa, že bol aj členom vodnej záchrannej služby. Prvostupniari pri jeho výklade „ani nedýchali...“Veľa sa pýtali, zaujímali sa o celú udalosť. Na záver uja Karella (otca piatich detí) odmenili veľkým potleskom. Touto cestou mu ďakujeme za čas, ktorý nám venoval a za príklad odvahy, ktorý nám dal.

        • Predškoláci mesta na návšteve v našej Základnej škole
          • Predškoláci mesta na návšteve v našej Základnej škole

          • Šesť tried predškolákov Materských škôl mesta Nová Dubnica v rámci spolupráce so základnými školami postupne trikrát navštívilo Spojenú školu sv. Jána Bosca. Decká spoznávali prostredie školy, triedy, šatne, telocvičňu, jedáleň. Stretli sa  s bývalými "škôlkarmi“, spoznali nových kamarátov, vznikli nové priateľstvá. Pri ich prvej návšteve v mesiaci november sa (hravou formou) zúčastnili na vyučovacích hodinách na 1. stupni ZŠ a spoznali, aké je byť žiakom, sedieť v školskej lavici, plniť úlohy a získavať nové vedomosti. Vo februári - pri ich druhej návšteve deťúrence nazreli do školského klubu detí a strávili dopoludnie plné tvorivých a zábavných aktivít. Za aktívnu prácu boli odmenení chutným koláčikom, ktorý im pripravili naše tety kuchárky. No a do tretice nás predškoláci navštívili v týchto marcových dňoch. Športovali, súťažili, absolvovali štafetu, beh..., jednoducho: zúčastnili sa na atletickej olympiáde. Za svoje skvelé výkony, snahu..., boli všetci jednotlivci ocenení vecnými cenami. Pani učiteľky ešte vyhodnotia najlepšie súťažné družstvá (s najvyšším počtom získaných bodov) a víťazov opäť odmenia. S niektorými z nich sa stretneme na zápise do 1. ročníka ZŠ a to v utorok: 17. apríla alebo v stredu: 18. apríla 2018, v čase od 14:30 – 17:30 hod. Všetkým, takmer sto deťom, ktoré ku nám zavítali, prajeme veľa úspechov v škole, dobrých známok, radosti z učenia, nových priateľstiev... A na každého z vás sa veľmi tešíme!

        • Štvrtácke putovanie v čase
          • Štvrtácke putovanie v čase

          • Decká zo 4. A triedy opäť pracovali v tíme. Tentoraz na projekte o ľudových zvykoch, piesňach a tradíciách. Šikovní a tvoriví štvrtáci na vyučovacích hodinách vlastivedy už spoznali a čo-to sa dozvedeli o priemysle, poľnohospodárstve, lesníctve a baníctve v našej krásnej krajine. Niekoľko ostatných vyučovacích hodín sa ale vrátili v čase a nahliadli do histórie života našich predkov. Spoznávali ich život poznačený ťažkou prácou. Objavovali ich zvyky, tradície, ľudové piesne, ako aj odev, skanzeny. Za pomoci starých rodičov si v triede zrealizovali mini výstavu rôznych predmetov z minulosti, ktoré používali, ale aj krojov, do ktorých sa odievali. Na základe ich výpovedí sa mnohí dozvedeli, aké zvyky a tradície dodnes na našom území pretrvávajú.
            Počítačoví nadšenci s použitím školských tabletov vytvorili krásne prezentácie. Tomu však predchádzala náročná  príprava, pretože veľa informácií museli vyhľadať z internetu a rovnako sa učili, ako „použiť zdroj“, odkiaľ tieto informácie získali.

        • Testovanie T9 – 2018
          • Testovanie T9 – 2018

          •  

            Celoslovenské testovanie žiakov 9. ročníka základných škôl (okrem žiakov s mentálnym postihnutím) pod názvom Testovanie 9-2018 sa uskutoční 21. marca 2018 (streda) z predmetov matematika, slovenský jazyk a literatúra.

            Náhradný termín testovania sa uskutoční 5. apríla 2018 (štvrtok). Vo vybraných základných školách bude v období február 2018 prebiehať pilotné overovanie testovacích nástrojov pre Testovanie 9.

            Špecifikácie testov si môžete prezrieť na stránkach:

            z matematiky:

            http://www.nucem.sk/documents/26/testovanie_9_2018/Specifikacia_testu_MAT_T9_2018.pdf

            z vyučovacích jazykov:

            http://www.nucem.sk/documents/26/testovanie_9_2018/Specifikacia_testu_VUJ_T9_2018.pdf

            Cieľom testovania je získať prehľad o výkonoch žiakov na výstupe zo stupňa ISCED 2, porovnať ich výkony v testoch a poskytnúť školám spätnú väzbu a komplexnejší prehľad otestovaných predmetoch, ktorý môže pomôcť pri skvalitňovaní vzdelávania. Výsledok žiaka slúži ako podklad pre prijímacie skúšky na stredné školy.

            Informácie o Testovaní 9-2018 sú zverejnené na stránke www.nucem.sk.

            Harmonogram testovania:

            T9_2018

            T9_2018_ZZ

        • Čítajme, pretože knihy sú otvorené dvere do čarovného sveta!
          • Čítajme, pretože knihy sú otvorené dvere do čarovného sveta!

          • Kniha je pre človeka zdrojom informácií. Jej čítaním si rozvíjame nielen fantáziu, ale obohacujeme aj slovnú zásobu. A to si uvedomujú aj  žiaci 3. A triedy so svojou pani učiteľkou. Nielen z tohto dôvodu, pri príležitosti „Marca – mesiaca knihy“, tretiaci navštívili Mestskú knižnicu v Novej Dubnici a rozhodli sa, že využijú ich ponuku a budú putovať po stopách Pavla Dobšinského. Dievčatá súperili s chlapcami, ich úlohou bolo vyhľadať indície v knihách nášho najznámejšieho zberateľa rozprávok a pomocou nich následne zostaviť názov rozprávky.Zo súťaží, aktivít mali veľkú radosť a zábavu, no čo-to sa aj dozvedeli a zopakovali si... Napr.: čo už vedia o knižnici, o knihách, o známych autoroch, ale aj ako sa ku knihám a v samotnej knižnici správať. Áčkari využili možnosť prejsť jednotlivými oddeleniami knižnice, prelistovať si knihy a časopisy. Niektorí z tretiakov sú pravidelnými návštevníkmi knižnice, veľa čítajú a po tomto pútavom a poučnom dopoludní sa našli aj takí, ktorí v budúcnosti majú záujem knižnicu navštevovať. A tak veríme, že rad „skvelých čitateľov“ sa v ich triede rozrastie.

        • Návšteva žiakov školy v divadle
          • Návšteva žiakov školy v divadle

          • V stredu 21. marca 2018 - v deň Testovania 9:

            Žiaci 1. stupňa ZŠ sa zúčastnia na divadelnom predstavení v bábkovom divadle v Žiline. Pozrú si a veríme, že sa i zabavia na hre: Bodaj by to hus kopla.

            ŽIaci ročníkov 5. - 8. navštívia divadlo v Martine a uvidia predstavenie Traja veteráni.

            Odchod autobusov bude o 7:30 hod. Všetky pokyny na tento deň spresnia triedni učitelia

        • Atletická olympiáda - Deň otvorených dverí pre predškolákov.
          • Atletická olympiáda - Deň otvorených dverí pre predškolákov.

          • Pozývame deti a rodičov budúcich prvákov na Deň otvorených dverí, ktorý sa bude konať v dňoch 13. a 14. marca 2018, v čase od 9:00 - 11:30 hod., v priestoroch telocvične školy. Po oba dni deti prežijú dopoludnie plné športových a pohybových aktivít, súťaží. Na všetkých účastníkov sa už teraz veľmi tešíme.

          • Nádejní žurnalisti, literáti, či ilustrátori v našej škole? ... Nepochybujte!

          • O tom, že decká z 3. B triedy už čo – to v rôznych súťažiach vyhrali, získali ocenenia, ako i vecné dary, s istotou najmä ich rodičia, príbuzní vedia. Tentoraz sa dostavil ďalší úspech. Béčkari na hodinách slovenského jazyka pravidelne pracujú s časopisom Rebrík. (je to jediný katolícky časopis pre deti od 6 do 10 rokov. Podporuje aktívne prežívanie voľného času detí, rodinnú výchovu i školské vzdelávanie. Pomáha deťom v ich duchovnom raste.) Tretiaci sa zúčastňujú na súťažiach a prispievajú do tvorby časopisu vlastnými projektami, príbehmi, básňami a výtvarnými dielami. A že sú to veľmi pekné a hodnotné práce a dielka sa presvedčí každý, komu sa tento časopis dostane do rúk.Za snahu, nápadité príspevky s rôznym zameraním boli deti odmenené redakciou časopisu encyklopédiou a diplomom.

            Srdečne blahoželáme a len tak ďalej!

        • Konzultačný deň pre rodičov
          • Konzultačný deň pre rodičov

          • V utorok 13. marca 2018 sa v čase do 15:30 hod. (príp. po dohode s vyučujúcimi) môžete poinformovať o výchovno-vzdelávacích výsledkoch vášho dieťaťa.

        • Prvopiatková sv. omša
          • Prvopiatková sv. omša

          • V piatok 2. marca 2018 sa bude konať prvopiatková sv. omša v kaplnke školy so začiatkom o 7,20 hod. Možnosť pristúpiť k sviatosti zmierenia bude v stredu 28. februára a v piatok 2. marca 2018.