• Deň bohatý na zážitky...
          • Deň bohatý na zážitky...

          • V dnešný deň žiaci Základnej školy prežili hneď viacero aktivít. Naši ôsmaci navštívili Vršatec, kde obdivovali krásy božej prírody. Prešli náučným chodníkom, pozorovali rastliny, živočíchy, prírodniny. No zároveň, aj počas exkurzie utužili priateľstvá vo svojom triednom kolektíve. Decká oboch tretiackych tried zas necelé dva týždne od prvého svätého prijímania strávili dopoludnie v saleziánskom oratóriu na duchovnej obnove a spoločne slávili eucharistiu. Pracovali v tímoch, prezentovali svoje výtvory, veľa sa dozvedeli a s don Ondrejom Pučkom, SDB skúmali, kedy, v akých situáciách je človek šťastný. Naši najmenší školáci – prváci a druháci boli na návšteve v ZUŠ v Novej Dubnici.  Všímali si, ako pracujú aj mnohí žiaci našej Spojenej školy v speváckom, výtvarnom, dramatickom a hudobnom odbore a odniesli si krásne umelecké zážitky. ... Žiak 9. A triedy - Maroš Sliepka vycestoval spolu so svojimi príbuznými do Žiliny, kde sa spolu s ďalšími trinástimi žiakmi (prevažne deviatakmi) katolíckych škôl žilinskej diecézy zúčastnil oceňovania najlepších žiakov otcom biskupom Tomášom Galisom. Pochvalu získal nielen za výborný prospech, vzornú reprezentáciu školy a správanie počas celej školskej dochádzky. Každý, kto Maroša pozná, usúdi, že za svoje charakterové a vôľové vlastnosti, svedectvo duchovného života a postoje si ocenenie právom zaslúži. Marošovi aj touto cestou srdečne blahoželáme a prajeme mnoho úspechov aj po opustení brány našej Spojenej školy sv. Jána Bosca.

        • Prikázaný sviatok - Najsvätejšieho Kristovho Tela a Krvi
          • Prikázaný sviatok - Najsvätejšieho Kristovho Tela a Krvi

          • Vo štvrtok 31. mája 2018 je prikázaný sviatok. V tento deň sa zúčastníme na sv. omši v kostole sv. Jozefa Robotníka so začiatkom o 9,00 hod. (príchod na vyučovanie ako obvykle, so začiatkom vyučovania o 7,55 hod., 1. vyučovacia hodina  sa vyučuje podľa rozvrhu hodín, odchod a presun do kostola sv Jozefa Robotníka s tr. uč. o cca 8,45 hod.) Po návrate zo sv. omše Príchod do školy, desiata. Od cca 10.20 hod. bude v areáli školy prebiehať Deň rodiny a školy. Organizačné spresnenia poskytnú žiakom tr. učitelia.

        • Čítajme si 2018
          • Čítajme si 2018

          • Tento rok sa uskutoční už 11.ročník čitateľského maratónu detí. Aj naša škola sa ako každoročne v spolupráci s Mestskou knižnicou v Novej Dubnici v stredu 30.5. 2018 zapojí do tohto projektu. Jeho cieľom je pritiahnuť k čítaniu viac detí a zároveň poukázať na význam literatúry pre detského čitateľa. Realizuje sa 6-hodinovým čitateľským maratónom, do ktorého sú zapojené deti z viacerých miest Slovenska. Krstnou mamou projektu je pani Oľga Feldeková.

             

        • Duchovná obnova žiakov 1. A a 1. B  triedy alebo v Božom objatí...
          • Duchovná obnova žiakov 1. A a 1. B triedy alebo v Božom objatí...

          • Je krásne májové ráno. Slnko svieti. A prváci s pani učiteľkami prichádzajú do saleziánskeho strediska na utorkovú dopoludňajšiu duchovnú obnovu s našimi saleziánmi. Okrem dobrej nálady si doniesli aj dobré srdiečka, detské prosby i poďakovania. V mene oboch tried žiakov ďakujeme don Ondrejovi a don Markovi za zaujímavý program, čas, ktorý deckám venovali nielen pri krásnej téme ale i spoločnej hre. Dnešný deň si všetci užili a do svojich domovov sa vrátili obohatení o krásne duchovné zážitky.

        • Slávnosť prvého svätého prijímania
          • Slávnosť prvého svätého prijímania

          • Sobota 19. mája bola pre našu školu i farnosť slávnostná, keďže dvadsaťosem detí prvýkrát pristúpilo k oltáru, aby prijalo sviatosť Oltárnu. V podstate celý školský týždeň sa už niesol v slávnostnom duchu - posledné nácviky detí, výzdoba v kostole, sviatosť zmierenia... Toto všetko vyvrcholilo sobotňajšou slávnostnou sv. omšou o 10:00 hod, ktorú slávili naši duchovní otcovia - saleziáni. Samozrejme, deti a ich rodičia sa aktívne zúčastnili tejto slávnosti spoločným spevom, čítaniami či prinesením obetných darov. Obe triedy tretiakov sa počas vyučovacích hodín náboženstva dozvedali a učili, aké dôležité je, aby nás v živote viedol Ježiš ako náš pastier. A ten istý Ježiš sa nám rovnako aj dáva v Eucharistii, aby sme mohli raz prísť do neba. Prvoprijímajúce deti po príhovore vyznali vieru, pristúpili pred oltár a priniesli obetné dary, slávili Eucharistiu, ktorej vrcholom bolo sv. prijímanie. Decká sa spoločne pomodlili modlitbu pred prijímaním a postupne pristúpili k duchovnému otcovi, aby do svojho srdiečka prijali živého Krista v Eucharistii. A nás všetkých teší, že rodičom našich žiakov v dnešnom zložitom svete záleží na výchove vo viere a preto aj táto slávnosť bola toho dôkazom. Nech radosť z dnešného dňa pretrváva a Ježiš napĺňa naše srdcia radosťou, pokojom a láskou.

          • Stretnutie s rodičmi budúcoročných prvákov (v šk. roku 2018/2019)

          • Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt škola nanečisto

            Milí rodiča,

            srdečne Vás pozývame na priateľské stretnutie rodičov našich budúcoročných prvákov s vedením školy a p. učiteľkami 1. stupňa ZŠ. Radi by sme Vás oboznámili s aktuálnym vzdelávacím programom školy a odpovedali na Vaše prípadné otázky ohľadom výučby a chodu školy.

            Naša prvá spoločná schôdzka ZDRUŽENIA RODIČOV sa uskutoční 15. mája 2018 (utorok) od 15.30 - 16.30 hod. v budove ZŠ.    

            Tešíme sa na Vás!

        • Prvé sväté prijímanie
          • Prvé sväté prijímanie

          • Dňa 19. mája 2018 (v sobotu o 10:00 hod.) sa v našej farnosti uskutoční 1. sv. prijímanie žiakov našej školy. Naši tretiaci prijmú prvýkrát Pána Ježiša. Na túto slávnostnú chvíľu sa pripravujú na hodinách náboženstva, v skupinkách s animátormi, nácvikmi pekných piesní a každodennou účasťou na májových sv. omšiach. Modlime sa za tieto deti, aby im horlivosť a láska k Ježišovi vydržala čo najdlhšie.

        • Deň matiek
          • Deň matiek

          • „Rodina je miestom lásky a života. Miestom, kde láska rodí život.“

                              Ján Pavol II

            Pre mamičku moju milú,
            ktorú rada mám,
            ve
            ľké srdce namaľujem,
            k sviatku jej ho dám.

            Maminky prajeme Vám všetko najlepšie !!!

        • Práve dnes je chváliť Pána čas… – 10. výročie posviacky školskej kaplnky
          • Práve dnes je chváliť Pána čas… – 10. výročie posviacky školskej kaplnky

          • Kaplnku Premenenia Pána, ktorá je už desať rokov neoddeliteľnou súčasťou Spojenej školy sv. Jána Bosca, posvätil otec biskup Mons. Tomáš Galis, 12. mája 2008.V piatok 11. mája 2018 sme si pripomenuli desať rokov od tejto pre nás tak vzácnej udalosti. Už celých desať rokov je toto miesto veľkým darom, požehnaním a milosťou. Je to priestor, kde môžeme spoločne sláviť eucharistiu, adorovať, prísť v radostných i ťažších chvíľach svojho života. Po sv. omši, kde sa prítomným prihovoril don Tibor Janúch, SBD, ktorý má na vzniku kaplnky veľkú zásluhu, sa prítomní študenti stretli s bývalou absolventkou našej školy, Elenkou Holou, FMA, ktorá si zaspomínala nielen na svojich dvanásť žiackych rokov na škole, ale pútavo povedala o svojom pôsobení na košickom sídlisku Lunik IX, ale i o misiách v Rusku. Ako Ela skonštatovala, máme byť za toto miesto vďační a radi sem prichádzať. (študovala tu v období, kedy kaplnka nebola a na modlitbu sa so spolužiakmi stretávali len na chodbách počas prestávok) Decká mali veľa zvedavých otázok, na ktoré ochotne a s láskou odpovedala. Aj touto cestou sa chceme veľmi pekne poďakovať všetkým, vďaka ktorým máme možnosť navštevovať miestnosť, v ktorom sa prechováva eucharistia. A to bývalému p. riaditeľovi: PhDr. Mariánovi Kvasničkovi, výtvarníkovi p. Jozefovi Vydrnákovi – autorovi obrazu, ako aj krížovej cesty, ale aj všetkým Bohu známym dobrodincom, ktorí pomohli materiálne ako aj organizačne. Veľmi si vážime dnešnú návštevu ako aj aktívnu prítomnosť našich saleziánov, ktorí sú neoddeliteľnou súčasťou Spojenej školy sv. Jána Bosca. Ďakujeme don Jozefovi Ragulovi, SDB, don Marekovi Michalenkovi, SBD – nášmu školskému kaplánovi, ktorý sa s láskou venuje našim žiakom, ich rodičom, pedagogickým, ako aj nepedagogickým zamestnancom školy. V neposlednom rade veľké ďakujeme patrí aj don Ondrejovi Pučkovi, SDB za to, že celých jedenásť rokov je Spojená škola sv. Jána Bosca záležitosťou jeho srdca. Vďaka všetkým, ktorí prispeli k dnešnej sviatočnej, radostnej atmosfére, pripravili krásne duchovné dopoludnie a spôsobili radosť prítomným žiakom a návštevníkom školy. Pre všetkých nás to je nezabudnuteľný zážitok. Pán Boh odplať!

        • Púť cirkevných škôl žilinskej diecézy
          • Púť cirkevných škôl žilinskej diecézy

          • Vo štvrtok 10. mája 2018 - na sviatok Nanebovstúpenia Pána sa žiaci našej školy zúčastnia na Púti učiteľov, žiakov a zamestnancov škôl žilinskej diecézy v Turzovke. Slávnostnú svätú omšu, spolu s viacerými kňazmi, bude slúžiť žilinský biskup Mons. Tomáš Galis.

            Veríme, že aj návštevou tohto pútnického miesta (výstupom na horu Živčákova) sa zdokonalí a zlepší náš vzťah k Bohu i k ľuďom a prežijeme pekný čas, keď budeme obklopení krásnou prírodou a budeme môcť ďakovať za prežité dni a budeme prosiť o pomoc a požehnanie do dní nasledujúcich.

            Veľmi sa na tento čas púte a spoločenstva s kamarátmi z ostatných cirkevných škôl v diecéze tešíme.

        • 10. máj - Nanebovstúpenie Pána
          • 10. máj - Nanebovstúpenie Pána

          • Prikázaný sviatok - Nanebovstúpenie Pána. Sv. omša v kostole sv. Jozefa Robotníka, so začiatkom o 9.00 hod. 1. vyuč. hodina - učíme sa podľa rozvrhu, o 8.45 hod. presun v sprievode tr. uč. do kostola. Po skončení sv. omše vyučovanie pokračuje podľa rozvrhu hodín. 

        • Fotografovanie triednych kolektívov
          • Fotografovanie triednych kolektívov

          • V stredu 9. mája 2018 sa budú fotografovať triedne kolektívy. Cena za každý kus fotografie rozmeru 10x15 cm je 1 €. (možnosť aj skupinových fotografií kamarátov)

        • 1. miesto v okresnom kole SLÁVIK SLOVENSKA
          • 1. miesto v okresnom kole SLÁVIK SLOVENSKA

          • V okresnom kole súťaže v speve ľudových piesní Slávik Slovenska, ktoré sa konalo dňa 3. mája 2018 v Novej Dubnici, 1. miesto v I. kategórii v silnej konkurencii (12 súťažiacich) obsadila žiačka našej školy: Sára Ďurčová, z 3. A triedy. Zaspievala piesne Porezala som sa a Zoťali brezu, za sprievodu p. uč. Hollej.  Víťazke srdečne blahoželáme a prajeme, aby jej spievanie naďalej robilo radosť.

        • 3. miesto v I. kategórii v súťaži Slávik Slovenska
          • 3. miesto v I. kategórii v súťaži Slávik Slovenska

          • Žiačka 4. A triedy Rebeka Gabčanová v najstaršej speváckej súťaži pre deti a mládež v interpretácii slovenskej ľudovej piesne Slavik Slovenska, ktorej garantom je maestro Peter Dvorský, obsadila v okresnom kole nádherné 3. miesto. Sme hrdí na naše žiačky a teší nás, že aj najmladšia generácia má vzťah ku klenotu našej tradičnej kultúry.

        • Riaditeľské voľno
          • Riaditeľské voľno

          • V utorok 1. mája 2018 je štátny sviatok. V pondelok 30. apríla 2018 je žiakom školy udelené riaditeľské voľno. V prevádzke nebude ŠJ ani ŠKD. Do školy ideme opäť v stredu: 2. mája 2018.

        • Ježiš Kráľ - aj môjho srdca?
          • Ježiš Kráľ - aj môjho srdca?

          • Žiaci štvrtého ročníka spolu s triednou pani učiteľkou v tomto školskom roku prežili už druhú požehnanú duchovnú obnovu v saleziánskom oratóriu. Téma duchovnej obnovy bola: Božie kráľovstvo je všade okolo nás. Decká pracovali v tíme, boli rozdelení do štyroch skupín. Úlohou bolo krátkym divadielkom znázorniť kráľa. A to: dobrého, zlého, hlúpeho a spravodlivého. Po ich krásnych divadelno-dramatických prezentáciách sa rozprávali a živo diskutovali o našom Nebeskom Otcovi, Nebeskom kráľovstve, Ježišovi Kristovi - Kráľovi. Na obnove sa spoločne naučili a zaspievali si pieseň: Kde je Božie kráľovstvo. Cieľom duchovných obnov žiakov školy je prehĺbiť vzťah s Bohom a zároveň medzi sebou navzájom. Žiaci majú tieto duchovno – formačné dopoludnia veľmi radi, pretože sa v priestoroch mimo školy môžu omnoho lepšie spoznať a to im otvára nové možnosti v ich vzájomných priateľstvách. (v pevných priateľstvách, z ktorých mnohé pretrvávajú i po ukončení školskej dochádzky, opustení školských lavíc Základnej školy)

        • Beseda so spisovateľom Jánom Uličianskym
          • Beseda so spisovateľom Jánom Uličianskym

          • Tretiaci Základnej školy sa v utorok 24. apríla stretli so spisovateľom, dramatikom, dramaturgom a autorom rozhlasových a divadelných hier a kníh pre deti, pánom Jánom Uličianskym, ktorý je aj držiteľom viacerých literárnych a divadelných ocenení. Dozvedeli sa o autorových tvorivých začiatkoch, ako aj to, že v roku 1974 debutoval rozhlasovou rozprávkou Aťa a jej priatelia, dva roky nato napísal hru Tik Tak, ktorú neskôr prepísal aj do divadelnej podoby. Do literatúry vstúpil v roku 1981 knižkou rozprávok Adelka Zvončeková. Pre deti a mládež sú určené aj knižky Nedeľa, Snehuliacke ostrovy, Máme Emu, Veverička Veronka, Veveričky, Drak Plamienok, Malá princezná, Analfabeta Negramotná, Leonardo, kocúr z ulice. Decká z 3. A a 3. B jeho pútavé rozprávanie zaujalo, mali pripravených veľa zvedavých otázok. Pán spisovateľ sa medzi deťmi cítil veľmi dobre a na všetky ich otázky ochotne odpovedal. V závere besedy prebehla autogramiáda a žiačikovia si odnášali krásne knižočky s vlastnoručným autorským podpisom.

        • Bláznivý týždeň - témy pre Základnú školu
          • Bláznivý týždeň - témy pre Základnú školu

          • Od pondelka 23. apríla do piatku 27. apríla 2018 začína ďalšia akcia spríjemňujúca žiacky život od najmladších až po najstarších školákov. Dva dni týždňa budú inak tematicky zamerané.

            Dni určené pre organizačnú zložku Základná škola:

            Streda: 25.4. - "POVOLANIE SNOV". Úlohou je prísť do školy na vyučovanie v oblečení vysnívaného povolania.

            Piatok 27.4. - bude "DŇOM VO FARBÁCH ŠKOLY". Nezabudnite prísť oblečení v červeno-žltej, resp. zlatej kombinácii spolu s doplnkovou čiernou.

            Bude opäť spoločné foto!!!

        • Zápis do 1. ročníka – poďakovanie
          • Zápis do 1. ročníka – poďakovanie

          • Dni 17. a 18. apríla 2018 boli dňami zápisu do 1. ročníka Základnej školy sv. Jána Bosca. Sme si vedomí, že obdobie pred zápisom rodičia i predškoláci prežívali s veľkým vzrušením, nevšedným očakávaním, no i s neobyčajnou hrdosťou. Aj touto cestou vám, milí rodičia ďakujeme za prejavenú dôveru, ktorú ste nám prejavili tým, že ste si vybrali Spojenú školu sv. Jána Bosca za školu vašich detí a zapísali ku nám to najvzácnejšie vo vašom živote – vaše dieťa. Vďaka za uznanie, za slová povzbudenia, ktoré na adresu našej školy zazneli, ako aj za príjemné momenty strávené s vami a vašimi ratolesťami. Máte veľmi šikovné deťúrence, ktoré sa od septembra stanú našimi žiakmi a už teraz sa na nich veľmi tešíme. Budeme sa usilovať robiť všetko pre to, že rozhodnutie zapísať vaše dieťa do našej školy budete vždy pokladať za šťastný krok, ktorý ste v živote urobili. Našou snahou bude naďalej robiť všetko pre to, aby bola takou, ako si ju predstavujete vy – rodičia i vaše deti. Veríme, že sa nám to darí… Teším sa na spoluprácu s vami.

            Milé deti, naši budúci prváčikovia,

            asi si ani nedokážete predstaviť akú radosť z vás máme. Počas dvoch aprílových dní sme mali jedinečnú možnosť spoznať devätnásť veľmi talentovaných a milých deti z Novej Dubnice a okolia. Veríme, že sa vám v našej škole páčilo, a že sa už teraz tešíte na september, kedy prvýkrát prekročíte prah Základnej školy a usadnete do školských lavíc.

            A na záver patrí poďakovanie všetkým pedagogickým a nepedagogickým zamestnancom i žiakom za pomoc a dobre odvedenú prácu počas dvoch dní slávnostného zápisu so Základnej školy sv. Jána Bosca.

            ĎAKUJEME!