• Riaditeľské voľno
          • Riaditeľské voľno

          • V piatok 3. mája je žiakom školy udelené riaditeľské voľno. V prevádzke nie je žiadna organizačná zložka školy. Do školy nastúpime opäť v pondelok 6. mája 2019.

        • Deň Zeme sme si pripomenuli aj s našimi žiakmi
          • Deň Zeme sme si pripomenuli aj s našimi žiakmi

          • Pani učiteľky a žiaci Spojenej školy sv. Jána Bosca využili ponuku a možnosť v rámci Dňa otvorených dverí navštíviť Zberný dvor v Novej Dubnici.Žiaci si so záujmom vypočuli pútavý výklad p. Mgr. Kataríny Bašnej a položili jej i niekoľko zvedavých otázok. Touto cestou jej veľmi pekne ďakujeme, že sa nám ochotne venovala a trpezlivo sprevádzala a vysvetľovala.Žiaci si pozreli všetky dostupné priestory, videli, ako a kde sa odpad triedi, ale i to, že ho je naozaj veľmi veľa.Po návrate do školy všetci svorne konštatovali, že separácia odpadu pre životné prostredie a celú našu planétu je nielen nutná, ale aj sami k separovaniu viac prispejú.Veríme, že svojim postojom budú príkladom nielen vo svojich rodinách, ale aj pre všetkých ostatných.Veď prírodu treba chrániť. Bez nej sa nezaobídeme...Máte podobný názor? 😉

        • Veľkonočný vinš
          • Veľkonočný vinš

          • Prajeme zo srdca všetkým Vám, aby milosrdenstvo Veľkej noci bolo Vám vždy na pomoci. Nech Božia milosrdná láska premieňa Váš život celý. Želáme trpiacim útechu, hriešnym milosť, chorým zdravie, smutným radosť, úspešným pokoru, malomyseľným nádej. Aby nám tak dary zmŕtvychvstalého Krista priniesli to, čo najviac potrebujeme v živote našej viery. Aby sme celým naším životom ospevovali Pánovo milosrdenstvo, ktoré trvá naveky. Prajeme požehnanú milostiplnú Veľkú noc Vám všetkým.

            Kolektív zamestnancov Spojenej školy sv. Jána Bosca

        • VEĽKONOČNÉ PRÁZDNINY 2019
          • VEĽKONOČNÉ PRÁZDNINY 2019

          • 18. apríl – 23. apríla 2019.

            V stredu 24. apríla 2019 bude z dôvodu Metodického dňa učiteľov katolíckych škôl Žilinskej diecézy pre všetkých žiakov školy udelené riaditeľské voľno. (v prevádzke nebude žiadna organizačná zložka školy)

            Školské vyučovanie sa začína 25. apríla 2019 (vo štvrtok)

        • Dielničky pre šikovné ruky a ručičky
          • Dielničky pre šikovné ruky a ručičky

          • Veľkonočný čas je obdobím, kedy sa všetci tešíme z príchodu jari a počas najväčších kresťanských sviatkov sa snažíme tiež skrášliť svoje príbytky rôznymi dekoráciami. Sobota 13. apríla bola pre návštevníkov kina Panorex výbornou príležitosťou, ako to uskutočniť. Veľkonočné tvorivé dielne boli prezentáciou manuálnych zručností aj žiakov Spojenej školy sv. Jána Bosca, ktorí navštevujú Školský klub detí. Ako už tradične, aj tento rok sa naše decká, za výdatnej pomoci šikovnej pani vychovávateľky pani Anny Šedíkovej zapojili do veľkonočných tvorivých dielní a remeselných trhov. Počas uplynulých týždňov sa na akciu svedomito pripravovali, pracovali rôznymi technikami, zhotovovali jarné a veľkonočné ozdoby. Návštevníci kútika Spojenej školy sv. Jána Bosca si mali možnosť vyrobiť rôzne veľkonočné výrobky a stráviť s našimi žiakmi a kreatívnou pani vychovávateľkou príjemné a inšpiratívne popoludnie. Podľa kladnej odozvy sa všetky pripravené aktivity prítomným veľmi páčili. Ďakujeme tým, ktorí nás prišli podporiť a tešíme sa na nové, zaujímavé dielka a drobnôstky, ktoré vytvoria naši zruční družinári.

        • Mama, tato – už som školák!
          • Mama, tato – už som školák!

          • Dva aprílové dni (9. a 10.4. 2019) sa aj v našej Základnej škole konal zápis žiakov do 1. ročníka. Budúci prváčikovia v krajine plnej šmolkov v písomnom teste i počas ústnej skúšky preukázali svoje vedomosti a zručnosti, ktoré sa v materskej škole i doma doteraz naučili. Navštívili tak dedinku Šmolkovo, na ktorú sa naša škola v slnečné aprílové popoludnia premenila. V tejto modrej krajine na nich čakali usmiate panie učiteľky z 1.stupňa Základnej školy. Poniektorí hravo a s ľahkosťou, iní i so slzičkami v očiach, no statočne zdolávali vedomostné prekážky, riešili úlohy a odpovedali na zvedavé otázky z oblasti matematiky, jazykovej výchovy i rozvíjania poznania. V písomnom teste zasa ukázali svoje pisateľské zručnosti, schopnosť odzerania z predpísaných tvarov a obrazcov, ako aj svoju šikovnosť pri kresbe postáv. Všetci predškoláci si za svoju statočnosť a usilovnosť odniesli domov malé darčeky a pamätné listy. Zatiaľ, čo sa budúci prváci snažili úplne sami, bez rodičov, čo najlepšie zvládnuť svoju prvú životnú skúšku, mamičky i oteckovia vybavovali potrebné písomné náležitosti. Zápisu sa zúčastnilo 27 budúcich prváčikov. Do 1. ročníka základnej školy svoju prvú skúšku úspešne zložilo  26 predškolákov. 1 dieťatko si na svoje začiatky v škole ešte musí chvíľku počkať, pretože má odklad povinnej školskej dochádzky. Ale o rok už aj on zasadne do školských lavíc. Šmoulovo osamelo, dvere sa zatvorili, darčeky sa minuli… A nám nezostáva nič iné, len s radosťou povedať, že už teraz sa tešíme na všetkých budúcich – teraz už našich prvákov, ktorí v septembri 2019 zasadnú do lavíc našej Základnej školy. Všetci im budeme držať prsty, aby sa im v škole páčilo, aby sa z nich stali úspešní a učenia chtiví žiaci – prváci…

        • Spievaj že si, spievaj, spevavé stvorenie...
          • Spievaj že si, spievaj, spevavé stvorenie...

          • V utorok 9. apríla sa konalo školské kolo speváckej súťaže v speve ľudových piesní Slávik Slovenska. V uplynulých dňoch prebehli triedne kolá a najlepší - siedmi speváci krásnym spevom ľudových piesní prezentovali svoj talent a vzťah ku spevu pred odbornou porotou. Speváci sa snažili predviesť najlepší výkon a dokázali, že decká aj v dnešnej dobe majú pozitívny vzťah k folklóru a k tvorbe našich predkov. Ale ako to už v súťaži býva, zvíťaziť môžu len traja a preto aj v našej súťaži sa umiestnili na prvých troch miestach títo žiaci:

                          I. kategória: 1. miesto - Olívia Sabová (2. B)

                         II. kategória: 1. miesto – Ela Šikulincová (5. A)

            2. miesto – Sabína Václavová (5. A)

            3. miesto –  Vivien Psotová (4. B)

            Všetkým zúčastneným gratulujeme, obdivujeme ich „zlato v hrdle“ a želáme im, aby spev naďalej ostal ich záľubou. Obe víťazky teraz čaká okresné kolo. Budeme im držať palce!

        • Zápis do 1. ročníka základnej školy sv. Jána Bosca
          • Zápis do 1. ročníka základnej školy sv. Jána Bosca

          • Milí rodičia!

            Pozývame vás na zápis do prvého ročníka Základnej školy sv. Jána Bosca, v dňoch: 09. a 10. apríla 2019 (utorok a streda) v čase od 14:30 – 17:30 hod.

            Prečo si vybrať pre svoje dieťa našu školu? Pretože ho čakajú:

            • Chápavé a milé pani učiteľky s veľkým pedagogickým srdcom a dlhoročnými skúsenosťami. Je jednou z našich priorít, aby vaše deti učili tí najlepší pedagógovia.
            • Učitelia, ktorí sú ľuďmi. Tím odborníkov, ktorí sú nápomocní dieťaťu a rodiča pri výchove a vzdelávaní dieťaťa vnímajú ako rovnocenného partnera. Učiteľ nie je len učiteľom, ale aj kamarátom, pretože  trávi so žiakmi veľa času a tak pozná ich potreby, túžby, sklamania, úspechy, neúspechy a snaží sa byť empatický v každej situácii, čo je pre citlivú detskú dušu veľmi dôležité.
            • Tvorivá školská atmosféra s kvalitným a moderným školským vzdelávacím programom. Účinným a zvládnuteľným. Takým, ktorý umožní žiakovi pokračovať v ďalšom štúdiu na ktorejkoľvek strednej škole.
            • Kvalitné vyučovanie so zábavnými a hravými prvkami.
            • Vyučovanie anglického jazyka od 1. ročníka.
            • Špeciálne odborné učebne na výučbu techniky, fyziky, chémie, biológie a informatiky, cudzích jazykov.
            • Novovybudovaná školská knižnica s krásnymi knižkami.
            • Zaujímavý program v ŠKD a v ňom šikovné pani vychovávateľky, rozvíjajúce a podporujúce detskú tvorivosť, pomáhajúce pri písaní domácich úloh.
            • Školský bufet, chutné a zdravé obedy v školskej jedálni.
            • Kvalitná záujmová činnosť. Naším tiež veľmi dôležitým poslaním je starostlivosť o vaše deti, našich žiakov aj po vyučovaní, tak aby zmysluplne trávili svoj voľný čas. V ponuke majú celý rad športových krúžkov – populárny florbal, športové hry, internetové, prírodovedné, umelecké, výtvarné krúžky a mnohé iné, pestré ponuky využitia voľného času žiakov.
            • Pobyty v škole v prírode, školské výlety, exkurzie a vychádzky.
            • Umiestnenie nášho školského areálu  v centre mesta, ale pri tom v peknom zelenom prostredí, dáva škole punc bezpečia a pohody. Škola je dopravne dostupná, je v blízkosti materskej školy.

            Často opakované otázky:

            Aké písmo sa používa na škole?

            Na prvom stupni Základnej školy už druhý školský rok učíme moderné nespojité písmo Comenia script. Také, akým píše väčšina vyspelého sveta.

            Ako je organizovaný školský klub detí?
            ŠKD funguje v čase od 06:00 – 7:40 hod. a od 11:25 do 16:30 hod.

            Sú rodičia o dieťati pravidelne informovaní prostredníctvom e-mailov, internetovej žiackej knižky, telefonicky?

            Áno. Denne na nej nájdete informácie o domácich úlohách, čo žiaci v daný deň preberali, aké pomôcky si potrebujú doniesť či termíny prípadných akcií. Túto službu si rodičia výrazne pochvaľujú.

            Ak ste rodič hľadajúci dobrú školu pre Vaše dieťa, kontaktujte našu školu. Školu, v ktorej bude dieťa prosperovať, osobnostne rásť v prostredí, ktoré ho bude aj duchovne formovať. Šťastie vašich detí je našim cieľom. Deti, ktoré chodia do školy bez strachu, lebo vedia, že sú tam doma.

            Akékoľvek otázky alebo záležitosti s Vami ochotne prediskutujeme. Sme vám k dispozícii kedykoľvek po dohode.

            0917 86 11 22 – riaditeľ školy,   

            042/ 44 32 382 – sekretariát školy,

            zs@ssnd.sk

            Sme správnou voľbou pre vaše dieťa.

        • Informácie k zápisu do prvého ročníka
          • Informácie k zápisu do prvého ročníka

          • Ako prebieha zápis?

            Počas zápisu pedagóg chvíľu hravou formou pracuje s dieťaťom. (či rozozná, farby, základné geometrické tvary, pomerové množstvo, veľkosť, prípadne kreslí obrázok, alebo rozpráva podľa obrázku, recituje básničku, alebo spieva pesničku) Ide o orientačné posúdenie spôsobilosti dieťaťa na školu.

            Rodič vyplní potrebné tlačivá s údajmi o dieťati a dostane základné informácie, čo je potrebné v septembri prváčikovi zakúpiť, prípadne zaplatí príspevok na učebné pomôcky.

            Kedy a kde môžem dieťa zapísať?

            Zápis do školského roku 2019/2020 sa koná v utorok 9. apríla a v stredu 10. apríla 2019. Začíname od 14:30 hod. a plánovaný koniec zápisu je 17:30 hod. Ak však nemôžete prísť v stanovenom čase, kontaktujte nás, zápis vybavíme v náhradnom termíne (alebo Vás počkáme )

            Čo si netreba zabudnúť?

            Na zápis je nutné priniesť aspoň tieto tri dokumenty:

            1. Rodný list dieťaťa
            2. Občiansky preukaz zákonného zástupcu

            Celý proces zápisu je možné urýchliť tým, že stiahnete, vytlačíte a vyplníte tlačivá, ktoré nájdete na pravej strane tejto stránky. Ak nie je možné dokumenty vytlačiť, môžete ich vyplniť aj na mieste – u nás – pri zápise.

            Stále máte otázky?

            Ak ste na tejto stránke nenašli všetky informácie, môžete využiť ktorýkoľvek z kontaktov: riaditel@ssnd.sk, zs@snd.sk – radi vyriešime všetky nejasnosti.

            Sme tou správnou voľbou pre vášho prváčika!

        • Žiaci školy dnes zakúsili, že divadlo je láska na celý život...
          • Žiaci školy dnes zakúsili, že divadlo je láska na celý život...

          • V deň testovania žiakov 9. ročníka a kvarty osemročného gymnázia sa žiaci školy – ročníkov 1. až 8. zúčastnili na divadelnom predstavení. Deťúrence z 1. stupňa ZŠ zhliadli divadelné predstavenie Kráska a zviera v divadle Karola Spišáka v Nitre. Uvideli tak nesmrteľný príbeh o láske, dôvere a jednej kliatbe, ktorú môže zlomiť iba pravá láska. Žiaci 2. stupňa ZŠ navštívili divadlo Jána Palárika v Trnave a pozreli si hru pre všetkých romantikov a dobrodruhov sveta Ostrov pokladov. Kto by nepoznal jeden z najslávnejších dobrodružných románov, aké boli kedy napísané? Kto sa nikdy netúžil stať Jimom Hawkinsom a plaviť sa s ním na plachetnici Hispaniola k bájnemu pokladu kapitána Flinta? Vari každý a nielen chlapec... Decká sa vrátili s krásnymi zážitkami a plní dojmov. Po návrate do areálu školy svojim rodičom a pani vychovávateľkám rozprávali svoje umelecké zážitky.

        • Priestory novej knižnice už využívajú žiaci na vyučovacích hodinách
          • Priestory novej knižnice už využívajú žiaci na vyučovacích hodinách

          • Novovybudovaná školská knižnica je modernou učebňou, priestorom, ako aj  informačným, literárnym, komunikačným a študijným centrom školy. Poskytuje odborné a študijné informácie k vzdelávaniu žiakov. Priestory knižnice sú doplnené novým vybavením. (nábytok, svietidlá, koberce) V knižničnom fonde šk. knižnice pribúdajú a budú dopĺňané nové knihy z  krásnej literatúry (rozprávky a povesti, poézia, príbehy zo života detí a mládeže, dobrodružná a detektívna literatúra) i náučnej literatúry. (encyklopédie, príručky)  Našim cieľom vybudovania takéhoto moderného typu školskej knižnice bolo:

            - vytváranie pozitívneho postoja žiakov k čítaniu,

            - vytváranie možností zmysluplných voľnočasových aktivít pre žiakov,

            - zvýšenie čitateľskej mobility a kultúry,

            - formovanie informačne  a bibliograficky gramotnej osobnosti používateľa knižnice.

            Veríme, že toto priestranstvo bude využívané nielen na vyučovacích hodinách, v dopoludňajšom a popoludňajšom voľnom čase našich žiakov, ale túto krásnu miestnosť budú využívať aj naši rodičia a priaznivci.

        • Celoslovenské testovanie žiakov 9. ročníka ZŠ T9-2019
          • Celoslovenské testovanie žiakov 9. ročníka ZŠ T9-2019

          • RIADNY TERMÍN: 3. apríl 2019 (streda)

            NÁHRADNÝ TERMÍN: 16.4. 2019 (utorok) v krajských mestách, pre žiakov, ktorí sa z objektívnych dôvodov nemohli zúčastniť riadneho termínu

            TESTOVANIE JE URČENÉ: žiakom 9. ročníka ZŠ

            TESTOVANÉ PREDMETY: matematika, slovenský jazyk a literatúra

            TESTOVANÉ UČIVO: učivo 2. stupňa ZŠ podľa Štátneho vzdelávacieho programu

            ZASLANIE VÝSLEDKOV: elektronickou formou, písomne výsledkové listy žiakov a škôl

            INFORMÁCIE: https://www.nucem.sk/sk/merania/narodne-merania/testovanie-9

            Test z MATEMATIKY

            Čas: 90 minút

            Počet úloh: 30

            Forma úloh: 15 otvorených úloh s krátkou číselnou odpoveďou

            15 uzavretých úloh s výberom 1 odpovede zo 4 možností

            Kontext: 10 úloh s matematickým kontextom

             20 úloh s kontextom z reálneho života

            Povolené pomôcky: písacie a rysovacie potreby, kalkulačka, opečiatkované pomocné papiere A4, prehľad vzorcov (je súčasťou textu)

             

            Test zo SJL a LITERATÚRY

            Čas: 70 minút

            Počet úloh: 30

            Forma úloh: 20 uzavretých úloh s výberom 1 odpovede zo 4 možností

            10 otvorených úloh s tvorbou krátkej odpovede

            21 úloh sa vzťahuje na ukážky (ku každej ukážke 7 úloh)

            9 úloh je voľných, niektoré sa môžu vzťahovať na kratšie texty

            Povolené pomôcky: pero, ktoré píše na modro

            Žiaci so ZZ skupina obmedzenia 1 majú pridaný čas v MAT aj v SJL o 15 min.

        • Harmonogram - Testovanie 9 - 2019
          • Harmonogram - Testovanie 9 - 2019

          • 3. apríl 2019 (streda)

            MATEMATIKA

            8:00 - 8:10 pokyny k testovaniu a rozdanie OH

            8:10 - 8:20 rozdanie testov a oboznámenie sa s testom

            8:20 - 9:50 administrácia testu z matematiky

            9:50 - 9:55 zbieranie testov a OH

            9:55 - 10:15 prestávka

             

            SLOVENSKÝ JAZYK A LITERATÚRA

            10:15 - 10:25 úvodné pokyny k testovaniu a rozdanie OH

            10:25 - 10:35 rozdanie testov a oboznámenie sa s testom

            10:35 - 11:45 administrácia testu zo slovenského jazyka a literatúry

            11:45 - 11:50 zbieranie testov a OH

             

            Harmonogram pre žiakov so ZZ zaradených do 1. skupiny obmedzenia

            MATEMATIKA

            8:00 - 8:10 úvodné pokyny k testovaniu a rozdanie OH

            8:10 - 8:20 rozdanie testov a oboznámenie sa s testom

            8:20 - 10:05 administrácia testu z matematiky

            10:05 - 10:10 zbieranie testov a OH

            10:10 - 10:30 prestávka

             

            SLOVENSKÝ JAZYK A LITERATÚRA

            10:30 - 10:40 úvodné pokyny k testovaniu a rozdanie OH

            10:40 - 10:50 rozdanie testov a oboznámenie sa s testom

            10:50 - 12:15 administrácia testu zo slovenského jazyka a literatúry

            12:15 - 12:20 zbieranie testov a OH

             

        • Organizácia dňa: 3.4. 2019 pre ročníky 1. - 8.
          • Organizácia dňa: 3.4. 2019 pre ročníky 1. - 8.

          • V deň Testovania 9 - dňa: 3. apríla 2019 sa žiaci 1. stupňa ZŠ zúčastnia na divadelnom predstavení Kráska a zviera v divadle Karola Spišáka v Nitre. Žiaci 2. stupňa ZŠ navštívia divadlo Jána Palárika v Trnave.

            Našim žiakom 1. - 8. ročníka želáme hlboký umelecký zážitok. Už teraz sa veľmi tešíme, ako nám rozpoviete svoje zážitky.

            Ale nezabudnite! V modlitbe myslíme na všetkých deviatakov, ktorých v tento deň čaká Testovanie.

        • Talentiáda 2019
          • Talentiáda 2019

          • Posledný marcový týždeň sa v Základnej škole konal prvý ročník umeleckej sútaže pod názvom "Talentiáda 2019". Zúčastnili sa ho súťažiaci 2. stupňa ZŠ. Diváci obrovským potleskom ocenili výkony všetkých vystupujúcich. Mali sme tak možnosť zhliadnuť deväť skvelých čísel. Nechýbali: tanec, spev, recitácia ani hra na hudobných nástrojoch. Touto cestou chceme poďakovať všetkým účinkujúcim za takmer profesionálne výkony.Ťažko bolo vybrať a jednoznačne určiť, kto bol ten NAJ talent. Ceníme si ich odvahu prezentovať sa, snahu, ako aj to, že vo svojom voľnom čase jednotlivé čísla nacvičovali. A čo sme si viacerí zúčastnení všimli? Napríklad to, že decká utužili priateľstvá a pri oceňovaní skonštatovali, že sa budú navzájom naďalej stretávať a "pracovať na sebe". A o rok podajú ešte lepšie výkony.A my sa už teraz tešíme, že do druhého ročníka sa zapoja aj viacerí naši žiaci.Pretože vieme, že Spojenú školu sv. Jána Bosca navštevuje veľa talentovaných a šikovných žiakov.

        • 24. ročník okresnej súťaže v rétorike Štúrov a Dubčekov rétorický Uhrovec
          • 24. ročník okresnej súťaže v rétorike Štúrov a Dubčekov rétorický Uhrovec

          • V centre voľného času v Dubnici nad Váhom  sa  v utorok 26. marca 2019 konalo okresné kolo súťaže v rétorike: Štúrov a Dubčekov rétorický Uhrovec, ktorého hlavným usporiadateľom bol Okresný úrad – odbor školstva v Trenčíne. Školských kôl sa zúčastnilo celkom 40 súťažiacich. Na okresnom kole bolo zo 7 škôl - 11 najlepších rétorov, ktorých naozaj profesionálne výkony hodnotila trojčlenná porota. Žiačka našej školy - Veronika Bukovčáková (5.A) v silnej konkurencii obsadila vo svojej I. kategórii krásne 3. miesto. Touto cestou ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy a p. učiteľke Mgr. Marianne Hradečnej za prípravu všetkých súťažiacich.